Montoya jr. vyhrál první závod šampionátu asijské regionální formule

Montoya jr. vyhrál první závod šampionátu asijské regionální formule

 
  

První víkend asijské regionální formule se uskutečnil minulý víkend na okruhu Yas Marina v Abú Dhabí. Gabriele Mini vede šampionát s Arthurem Leclercem těsně v patách. Sebastian Montoya vyhrál svůj debutový závod.


V prvním závodě víkendu zvítězil Sebastian Montoya, syn legendárního Juana Pabla Montoy, po startu z pole position. V dalších dvou závodech také skončil na bodech. Pro mladého závodníka to tak byl velice silný debut ve vozech regionální formule. 

Gabriele Mini se v prvním závodě umístil na třetím místě, druhý nedojel a ve třetím zvítězil. Mladý Ital je tak prozatímním lídrem šampionátu s celkovými 43 body.

V šampionátu závodí 5 různých juniorů z akademií týmů formule 1. Paul Aron, který je prozatím třináctý v celkovém pořadí s jedním bodovaným výsledkem, z akademie Mercedesu. Arthur Leclerc z Ferrari se dvěma pódii a druhým místem v pořadí. Dino Beganovic z Ferrari na desátém místě s jedním bodovaným výsledkem. Z akademie Red Bullu Jak Crawford s jedním podiem na sedmém místě a Ayumu Iwasa na místě šestém, také s jedním podiem, Isack Hadjar. 

Amna Al Qubaisi měla při startu do třetího závodu nehodu s Cemem Bolubkasim. Nehoda způsobila červené vlajky a závod byl pozastaven na půl hodiny. Oba piloti jsou v pořádku a budou závodit v dalším kole šampionátu. 

Amna si o víkendu také připsala svůj první bod v tomto šampionátu, po té co ve druhém závodě skončila na desátém místě. V pořadí šampionátu je momentálně na šestnáctém místě, její sestra, Hamda, je na místě osmnáctém.

Další tři kola, tedy 9 závodů, se pojedou na okruhu v Dubaji. Na poslední kolo se šampionát vrátí na okruh v Abú Dhabí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »