Max Verstappen: Chtěl bych startovat v Le Mans

Max Verstappen: Chtěl bych startovat v Le Mans

 
  

Láska Maxe Verstappena k závodění nezná mezí. Spolu se svým mainstreamovým zájmem o F1 vyniká Nizozemec ve virtuálních závodech a neskrývá sen soutěžit v závodě 24 hodin Le Mans, ale také 24h na Nürburgringu.


Trojnásobný šampion již hovořil s jeho kolegou v F1, Fernandem Alonsem, který již v Le Mans startoval, o možném spárování pro vytrvalostní závod. Od těchto rozhovorů uplynul necelý rok a jezdec Red Bullu konečně našel dalšího přítele, který trojici doplnil, byť nic není oficiální.

Na rozdíl od F1, kde je kombinovaná hmotnost vozu a jezdce standardizována, Le Mans taková pravidla nemá. Lehčí pilot tedy přirozeně pojede rychleji než těžší. A to je přesně důvod, proč Verstappen souhlasil s tím, že jeho týmovým kolegou bude „celkem lehký“ Alonso. 

Pilot Aston Martinu, který vyhrál v roce 2018 Le Mans, dokonce řekl, že s tímto párem bude „poctěn“ . Když Verstappen před GP Monaka seděl mimo jiné s Yuki Tsunodou na čtvrteční tiskové konferenci, oči mu zajiskřily. Když se Verstappen zeptal na svůj celoživotní sen v Le Mans, odpověděl : „Yuki, potřebuji tě tam jako svého týmového kolegu. Jsi tak lehký, že budeš létat. Můžeš mi kompenzovat váhu!”

Dále se vyjádřil k absenci váhového limitu a řekl: „ Mám pocit, že to musí být omezeno, protože bych se mohl rozhoupat, 80 kilo s kitem, ale je tu také řidič, který může mít 55 nebo 60. Bez urážky, Yuki,“ zavtipkoval a dodal: „A připadá mi, že když jedeš do Le Mans, nemáš šanci. Víte, to už je pár desetin za kolo. Je to neuvěřitelné, ten rozdíl. Takže to musí vyřešit.

Musí existovat průměrná nebo minimální, víte, váha, kterou musíte dodržovat. Ale určitě v budoucnu bych chtěl závodit,“ zdůraznil a potvrdil svou budoucí účast. Verstappen by se svým talentem mohl také vyhrát šampionát ve vytrvalosti na 24 hodin na první pokus, jako Alonso. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »