Ondřej Vostatek poprvé v Top 10 šampionátu supersportů

Ondřej Vostatek poprvé v Top 10 šampionátu supersportů

 
  

Český závodník Ondřej Vostatek se o uplynulém závodním víkendu mistrovství světa superbike v portugalském Estorilu dostal ve své kategorii supersport dvakrát do Top 10.


Byl to závodní víkend, ve kterém se českému jezdci vedlo od prvního tréninku. V tom skončil na slibném dvanáctém místě. Ve druhém tréninku mu patřilo sedmé místo. Následně zajel svou dosud nejlepší Superpole, ve které byl třináctý. Do obou závodů tedy startoval z páté řady.

Do sobotního závodu skvěle odstartoval a držel se kolem sedmého místa. Závod byl velmi akční, jezdci se předjížděli, ale český mladík se v soubojích neztratil a držel se na hranici desítky.

Po polovině závodu se ocitl dokonce na sedmém místě a byl v kontaktu s jezdci před sebou. V závěrečných soubojích trochu ztratil, přesto jeho výkon stačil na skvělé desáté místo a první body v sezoně 2022.

Také do nedělního závodu předvedl slušný start a pohyboval se kousek za první desítkou. Byl to další akční závod, ve kterém si Vostatek nevedl špatně. Během závodu dokázal získat několik pozic k dobru, několik kol se, podobně jako v sobotu, pohyboval kolem sedmé pozice, v závěru nakonec získal desáté místo.

To znamenalo, že letos poprvé bodoval a poprvé ve své kariéře v supersportech získal umístění v Top 10.

Český jezdec svými výkony zaujal a ukázal svůj talent.

Ondřej Vostatek se loni v mistrovství světa supersport zúčastnil závodních víkendů v České republice, Katalánsku, Španělsku a Portugalsku. Bodovat se mu podařilo v českém Mostě, kde byl jednou čtrnáctý, a v portugalském Portimau, kde byl jednou patnáctý. Získal tedy  dohromady tři body.

Letos nastoupil jako stálý jezdec WSSP za tým MS Racing. Závodí na motocyklu Yamaha a ve věku 17 let je nejmladším jezdcem v poli.

Vostatek letos ukazuje zlepšení v každém závodním víkendu, a to jak během tréninků a kvalifikací, tak i závodů. Během úvodního víkendu sezony v Aragónu skončil na 24. a 22. místě. V Nizozemsku první závod víkendu nedokončil a ve druhém byl 18. Nyní v Estorilu odjel dva skvělé závody a dvakrát se vešel do nejlepší desítky.

Další závodní víkend je na programu za dva týdny v Misanu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »