Sheldon van der Linde vyhrál oba závody DTM na Lausitzringu

Sheldon van der Linde vyhrál oba závody DTM na Lausitzringu

 
  

Celý víkend DTM na německém Lausitzringu dominoval Sheldon van der Linde. Po jedné pole position a dvou výhrách si připisuje 50 bodů a posouvá se do vedení šampionátu.


Sobotní závod na Lausitzringu vyhrál Sheldon van der Linde. Pro Jihoafričana, který závodí za tým Schubert Motorsport, to bylo druhé vítězství v DTM a první pro nové BMW M4 GT3. Luca Stolz skončil druhý s vozem HRT Mercedes-AMG a třetí byl Lucas Auer s vozem WINWARD Mercedes-AMG. 

Pro van der Lindeho, jehož starší bratr Kelvin byl jedním z devíti jezdců, kteří nedojeli do cíle závodu, byl raketový start klíčem k vítězství. Hned v prvním kole směrem k první zatáčce předjel  Auera, který startoval z pole position a své první místo obhajoval až do cíle. 

,,Proti Sheldonovi jsem nemohl nic udělat. Bohužel ani naše zastávka v boxech nebyla ideální,“ shrnul závod Auer. 

Van der Linde se mezitím radoval: „Loňský rok byl pro mě velmi těžký, často jsem ani nedojel do cíle. Znovu vyhrát nyní, dva roky po mém prvním vítězství v závodě DTM, je samozřejmě skvělé.”

Po sobotním úspěchu pilot Schubert BMW, Sheldon van der Linde, opět dojel k vítězství v DTM hned v první zatáčce v nedělním závodě na Lausitzringu. S vozem Schubert Motorsport BMW M4 získal Jihoafričan ráno pole position a po té získal 25 bodů s dalším suverénním výkonem. 

Druhé místo v nedělním závodě obsadil Maro Engel, který si také připsal bod za nejrychlejší kolo. Trojnásobný šampion DTM René Rast skončil třetí a získal své první umístění na stupních vítězů s vozem ABT Audi R8 od svého návratu do DTM. 

„Opravdu to nebylo jednoduché, zvláště v závěru mě Maro Engel dostával pod docela velký tlak. Jsem rád, že to vyšlo a do Imoly jedu s dobrým pocitem,“ řekl šťastný Sheldon van der Linde.

Felipe Fraga do druhého závodu vůbec nestartoval. V kvalifikaci mu začal hořet vůz a Brazilec se do závodů nemohl kvalifikovat. Čas před závodem byl nedostatečný, takže se jedno Ferrari 488 nemohlo postavit na startovní rošt.

Další víkend DTM bude na italské trati v Imole od 17. do 19. června. Sheldon van der Linde je prozatimní lídr šampionátu s 15 bodovým náskokem na Mirka Bortolottiho. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »