Audi vítězí ve 24 hodinovém závodě na Nürburgringu

Audi vítězí ve 24 hodinovém závodě na Nürburgringu

 
  

Audi a jeho tým Phoenix GT3 získali své šesté celkové vítězství na 24 hodinovém závodě na Nürburgringu. První dojel vůz #15 Audi R8 LMS Kelvina van der Lindeho, Driese Vanthoora, Freda Vervische a Robina Frijnse. Oba vozy Mercedes od týmu GetSeed doplnili podium. 


Po velkolepé startovní fázi, které dominovaly #99 Rowe BMW a #7 Konrad Lamborghini, začali favorité brzy odpadávat. Několik špičkových týmů odstoupilo kvůli nehodám nebo technickým závadám.

Phoenix Audi přežilo první zděšení v sobotu, když se v úvodních hodinách závodu střetl Dries Vanthoor se svým starším bratrem Laurensem při obhajobě titulu Manthey Porsche. Poté, co do sebe narazili, Laurens Vanthoor tvrdě havaroval na Dottinger Hohe, což donutilo Mantheye předčasně odejít.

Závod se jako vždy neobešel bez dalších dramatů, když při nočních stintech zmizelo z roštu několik aut. 

Po přežití noci mělo Phoenix Audi ještě dva soupeře k poražení, dva GetSpeed ​​Mercedesy-AMG GT3, vůz #3 s Adamem Christodoulouem, Maxi Götzem a Fabianem Schillerem a #4 s Maro Engelem, Julesem Gounonem a Danielem Juncadellou.

#3 AMG se v neděli ráno ukázal jako nejzuřivější soupeř Phoenixu. Schiller dotáhl svůj vůz na dostřel a už byl u nárazníků Phoenix-Audi, do boje o vítězství ale zasáhlo počasí se třemi hodinami do konce.

GetSpeed ​​měl strategickou nevýhodu tím, že zajel do boxů jedno kolo před Phoenixem. Když se nad některými místy nad tratí objevil déšť, Mercedes-AMG byl na slickách. To se ukázalo jako špatná volba, když Phoenix o kolo později nazul cut slicky.

To umožnilo Van der Lindemu vytvořit náskok nad Götzem delší než minutu, Götz byl bezmocný. Posádka Audi si pak v pohodě poradila s náskokem až do cíle.

I druhý GetSpeed-Mercedes (#4) si zajistil místo na stupních vítězů.

,,Noc jsme prožili dobře a dříve inženýři odvedli dobrou práci s pneumatikami. Tehdy jsme byli schopni získat na Mercedesu velký náskok. Zasloužili jsme si vítězství, protože jsme vždy měli nasazené správné pneumatiky,” vysvětlil Dries Vanthoor. 

Pro Kelvina van der Lindeho i pro Driese Vanthoora a Frederica Vervische to bylo druhé vítězství na 24h Nürburgringu, pro Robina Frijnse to byla premiéra. 

Maximilian Götz z druhého tria Getspeed byl také spokojený: ,,Ve skutečnosti šlo všechno podle plánu. Ale musíte říct, že Audi bylo opravdu silné. Nakonec musíte být po takovém závodě spokojeni se všemi věcmi. Druhé místo je skvělé, ale samozřejmě jsme chtěli vyhrát.“

Výsledky TOP 15

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »