Martin Tomczyk ukončil závodní kariéru, zůstane ale v DTM

Martin Tomczyk ukončil závodní kariéru, zůstane ale v DTM

 
  

Čtyřicetiletý závodník neměl prodlouženou smlouvu v pozici továrního jezdce BMW, což napomohlo k tomu, že pověsil helmu na hřebík.


Němec končí profesionální kariéru, která trvala 16 sezón v DTM. Znamená to také konec desetiletého spojení s BMW, k jehož znovuzrozenému projektu DTM se připojil v roce 2012 po jeho úspěchu v roce 2011 s týmem Phoenix Racing Audi, kde získal titul.

Němec se od 1. ledna připojí k promotérovi DTM ITR a převezme manažerskou roli pro sérii DTM Trophy a také bude pomáhat s „externí komunikací šampionátu založeného na GT3“.

„Když to bolí nejvíc, je ten správný čas,” řekl Tomczyk. “Ten krok není snadný, ani pro mě nebyl snadný. Všeobecné podmínky se však v posledních letech bohužel výrazně změnily. To je další důvod, proč jsem u BMW nenašel žádný další základ pro pokračování v závodění.

Miluji tento sport a bojoval jsem za úspěch s vášní a velkým odhodláním od doby, kdy jsem před 30 lety začal. Je za mnou mnoho skvělých, vzrušujících, úspěšných, ale stejně těžkých let.

Jsem velmi potěšen, že nyní mohu svému sportu a DTM něco vrátit v jiné pozici. Léta jsem těžil z DTM a slavil svůj největší úspěch v nejlepší světové sérii cestovních vozů.

V rámci týmu Gerharda Bergera se budu snažit dále rozvíjet DTM Trophy a tím učinit platformu DTM ještě atraktivnější. A již nyní mohu říci: Jsem vysoce motivován pro tyto nové výzvy a velmi se těším na mé nové úkoly.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »