Z ADAC GT Masters do formule 1: Nick Yelloly testoval u Astonu Martin

Z ADAC GT Masters do formule 1: Nick Yelloly testoval u Astonu Martin

 
  

Tovární jezdec BMW si odskočil splnit své aktivity k týmu formule 1. Yelloly je už roky jezdcem na simulátoru britského týmu. Po svých dvou testech v roce 2016 a 2018, nyní absolvoval další, tentokrát na okruhu Yas Marina.


Yelloly absolvoval v Aston Martin AMR21 na okruhu Yas Marina Circuit dlouhém 5,281 kilometrů celkem 118 kol. Testoval různé pneumatiky Pirelli, prováděl aerodynamické testy a absolvoval další přípravy na sezónu 2022. Z 19 jezdců, kteří se testu zúčastnili, zajel Angličan sedmý nejrychlejší čas.

„S týmem Aston Martin F1 jsem měl opravdu skvělý den. Je to opravdové privilegium zažít na vlastní kůži, co tato auta dokážou. Než udělám cokoliv jiného, musí odpočinou krční svaly.”

Pro 31letého závodníka, který také pracuje jako simulační jezdec Formule 1 pro Aston Martin, to byl třetí test ve voze formule 1, vedle jeho výletů s BMW v závodech GT3. V této sezóně získal Yelloly tři umístění na stupních vítězů v ADAC GT Masters s Schubert Motorsport a skončil osmý v šampionátu jezdců společně s týmovým kolegou Jessem Krohnem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »