Timo Glock chválí vyrovnanost letošního DTM

Timo Glock chválí vyrovnanost letošního DTM

 
  

Jen čtyři bodovaná umístění, sedmé místo v nedělním závodě na Nürburgringu jako nejlepší výsledek sezóny: takhle si Timo Glock svůj devátý rok v DTM rozhodně nepředstavoval.


S BMW týmu ROWE Racing měl bývalý jezdec formule 1 těžkou sezonu. Němec se rozpovídal o letošní sezoně DTM.

„Stejná úroveň,“ je Glockova odpověď na otázku, co se mu na DTM 2021 líbilo nejvíce.

„Až do Hockenheimu měly všechny značky možnost být vepředu na stejné úrovni. Bylo skvělé to sledovat. Na Hockenheimu z mého pohledu BoP prostě nebylo tam, kde by mělo být.

Mezi všemi potížemi, které Glock v průběhu roku měl, z jeho pohledu vyčnívá kvalifikace na Lausitzringu.

„V pátek jsem kvůli technickým problémům nemohl celý den jezdit, ale v sobotu v kvalifikaci, jsem skončil jako nejlépe umístěný závodník s BMW. To je dobré znamení. Páté místo na startovním roštu byla pozitivní věc, i když malá. Závodní tempo na Nürburgringu bylo také dobré. Celkově tedy bylo několik pozitivních zkušeností, ale bohužel jich nebylo mnoho.“

Zda se vrátí do DTM v roce 2022, Glock v tuto chvíli nemůže říci, jestli tomu tak skutečně bude. Pro Němce by to byla jeho desátá sezona.

„Dívám se na všechny zajímavé příležitosti, které existují. DTM je jednou z nich. A pak uvidíme, co z toho bude v budoucnu. Samozřejmě, DTM je rozhodně závodní série s velkou prestiží. Takže když je tu možnost, že bych byl v DTM znovu na startovním roštu.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »