Max Verstappen opět podpoří svého juniora v DTM s vozem Ferrari

Max Verstappen opět podpoří svého juniora v DTM s vozem Ferrari

 
  

Emil Frey Racing vstupuje do své druhé sezóny DTM s vyzkoušenou a důvěryhodnou sestavou jezdců. Tým ze Safenwilu na západ od Curychu, který debutoval v loňském roce, se chystá udělat další krok a vložil svou důvěru do talentu Thierryho Vermeulena a zkušeností Jacka Aitkena.


Dvojice startovala za Emil Frey Racing v loňském roce. Tým bude mít dvojitou službu ve čtyřech z osmi závodních víkendů DTM, protože Emil Frey Racing se také vrací do ADAC GT Masters.

„Po celý minulý rok jsme mohli s Ferrari získat spoustu zkušeností a zůstali jsme ohromeni tím, jaké skvělé závodní auto Ferrari vyvinulo. Očekávání zvenčí jsou vysoká, ale velká očekávání máme i sami od sebe. Naším cílem je pravidelně končit v první desítce. A je samozřejmé, že chceme také bojovat o vítězství v závodech,“ říká šéf týmu Lorenz Frey-Hilti a definuje cíle pro sezónu.

Emil Frey Racing se poprvé ujal výzvy DTM v roce 2023. Tým se dvěma Ferrari 296 GT3 se v průběhu sezóny neustále zlepšoval a nakonec skončil sedmý v týmové soutěži. Emil Frey Racing skutečně zaujal ve druhé polovině roku, kdy Aitken a Vermeulen skončili na bodech celkem v jedenácti případech.

S Formulí 1 a FIA World Endurance Championship (WEC) ve svém životopise má Aitken bohaté zkušenosti na mezinárodní scéně motoristického sportu. Ve svém nováčkovském roce v DTM získal 28letý jezdec své první vítězství na DEKRA Lausitzring – a letos má hlad po dalších.

„Očekáváme, že budeme důsledněji bojovat v čele pole a získáme více vítězství a pole position. Myslím, že teď rozumíme Ferrari lépe než na začátku loňského roku a očekáváme, že budeme ještě silnější,“ řekl Aitken.

Vermeulen zakončil sezónu 2023 DTM jako třetí nejlepší nováček. Jeho talent se projevil zejména ve druhé polovině sezóny, kdy bodoval v šesti z osmi závodů. Tento 21letý hráč je synem Raymonda Vermeulena, který je manažerem pilota Formule 1 Maxe Verstappena.

„Myslím, že je to pro mě skvělá příležitost nastoupit do DTM se stejným týmem a stejným vozem. Série je velmi vyrovnaná a pokud chcete být v čele šampionátu, musíte sbírat body v každém jednotlivém závodě,“ říká Vermeulen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »