Formule 3 v Nizozemsku: Martins se konečně dočkal vítězství

Formule 3 v Nizozemsku: Martins se konečně dočkal vítězství

 
  

Tento víkend šampionát formule 3 zavítal na okruh v západním Holandsku, u městečka Zandvoort. Dennis Hauger na tomto okruhu opět prodloužil své vedení. Do posledního víkendu tohoto šampionátu míří s 43 bodovým náskokem na druhého Doohana.


Dennis Hauger začal svůj víkend ziskem pole position do hlavního závodu. V prvním závodě získal pouhé čtyři body. Ve druhém byl na krásném čtvrtém místě, avšak v předposledním kole do něj Ido Cohen narazil, což způsobilo jeho propad mimo bodované příčky. V hlavním závodě si udržel své první místo a celkově si připsal 31 bodů, 25 za výhru, 4 za pole position a 2 za nejrychlejší kolo. 

Clement Novalak se po dlouhé pauze opět postavil na pódium, a to rovnou dvakrát. V prvním závodě sice nebodoval, za to v tom druhém i třetím si vybojoval krásná druhá místa. V šampionátu se posunul až na třetí místo.

Victor Martins zaznamenal svou první výhru ve formuli 3. Do druhého závodu startoval z pátého místa, podařilo se mu popředjíždět své soupeře a tak poprvé ve formuli 3 byla na jeho počet zahrána francouzská hymna. V hlavním závodě bojoval o třetí pozici, avšak po způsobení kolize s Davidem Schumacherem mu sportovní komisaři udělili 10 sekundovou penalizaci. To, ho posunulo až na desátou příčku. 

Frederik Vesti naopak neměl dobrý víkend, sice se ve druhém závodě postavil na druhý stupínek na stupních vítězů, ale v prvním a třetím závodě byl jeho přísun bodů velice malý. Kvalifikoval se až na 13. místo, což znamenalo, že do prvního a třetího závodu startoval z 13 místa. 

Jack Doohan neměl příliš výrazný víkend. V prvním závodě získal 5 bodů, ve druhém vycestoval mimo trať a spadl na nebodované pozice a ve třetím závodě skončil na čtvrtém místě. 

První v průběžném pořadí šampionátu je tedy Dennis Hauger, druhý Jack Doohan a třetí Clement Novalak. Victor Martins a Frederik Vesti obsazují čtvrtou a pátou příčku, se stejným počtem bodů, a to 117. 

Další a zároveň poslední víkend tohoto šampionátu proběhne na ruském okruhu v Soči v posledním zářijovém víkendu. Původně tomu mělo tak být v Americkém Austinu, avšak kvůli logistickým důvodům se víkend přesunul do Ruska. Bude tomu tak poprvé od loňského víkendu v Mugellu kdy F1, F2 a F3 budou závodit ve stejný víkend. Formát třech závodů bude u doprovodných sérií zachován. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »