Formule 2 na Monze: Piastri a Zhou spolu bojovali v každém závodě, Australan navýšil vedení

Formule 2 na Monze: Piastri a Zhou spolu bojovali v každém závodě, Australan navýšil vedení

 
  

Šampionát formule 2 tento víkend zavítal na chrám rychlosti, v Italské Monze. Oscar Piastri zde znovu prodloužil své vedení v šampionátu, avšak Guanyu Zhou je pouhých 15 bodů za ním. 


Oscar Piastri si již v pátek vybojoval pole position do hlavního závodu. V prvních dvou závodech bodoval, třetí vyhrál. Za celý víkend si připsal 41 bodů a prodlužuje tím své vedení.

Dan Ticktum měl v prvním závodě opravdu velikou smůlu. Po startu ze třetí pozice ho hned v úvodu Felipe Drugovich roztočil, což pro něj znamenalo konec. První závod určuje pořadí startu do závodu druhého, proto jsme Ticktuma viděli startoval do druhého závodu ze samotného chvostu pole. Bohužel se na body nedostal. V neděli startoval z osmého místa. Po první vlně pitstopů se dostal do vedení, kde zůstal až do 23 kola, kdy na trať vyjel safety car. Po té i on zamířil do boxů. Z boxů vyjel na jedenáctém místě a v následujících pěti kolech se dostal až na třetí místo. Nebýt-li safetu caru v posledních třech kolech, Ticktum by jistě získal ještě alespoň jednu pozici. I přes veškerou smůlu ale prokázal, že je stále jeden z nejrychlejších pilotů ve formuli 2.

Robert Shwartzman se sice kvalifikoval až jako 13, ale v prvních dvou závodech opravdu zářil. V prvním mohl získat podium, ale penalizace v podobě pěti sekund za přejetí čáry u výjezdu z boxů při startu mu to překazila. Ve druhém závodě si třetí místo úspěšně vybojoval. V posledním závodě jeho tempo upadlo a do cíle dojel šestý. V průběžném pořadí šampionátu je stále třetí.

Jüri Vips měl velice smolný víkend. Do prvního závodu startoval velice dobře a jeho značnou část i vedl. Bohužel se mu vedení nepodařilo udržet a propadl se až na osmé místo. Do druhého startoval jako třetí, avšak do cíle dojel až jako šestý. V hlavním závodě měl potom poruchu a musel svůj vůz odstavit, stejně jako jeho týmový kolega, Liam Lawson. 

David Beckmann nahradil Mattea Nanniniho u týmu Campos Racing. Hned do prvního závodu startoval z pole position, avšak tu se mu nepodařilo obhájit a skončil desátý. Takže i do druhého závodu startoval jako první a opět si příčku neuhájil a skončil pátý. Za celý víkend si připsal osm bodů. 

Enzo Fittipaldi tento víkend debutoval ve formuli 2 u českého týmu, kde nahradil Davida Beckmanna. V hlavním závodě to sice vypadalo, že si nějaký bod uloví, avšak po přičtení pěti-sekundové penalizace za předchozí kontakt s Deleddou se propadl mimo body. I přes to měl Enzo velice dobrý debut. 

Další závodní víkend se uskuteční na okruhu v ruské Sochi již za dva týdny. Do konce tohoto šampionátu zbývá 9 závodů, takže šampionát ještě vůbec není rozhodnutý. Šampionát zatím vede Piastri, druhý je Zhou a třetí Shwartzman. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »