Maxx Formula zavítala na okruh v Mostě, fanoušci mohli vidět i formule 1

Maxx Formula zavítala na okruh v Mostě, fanoušci mohli vidět i formule 1

 
  

Na mosteckém autodromu se během Czech Truck Prix objevily i monoposty formule 1 nebo GP2. Šampionát, ve kterém jsme měli i českou zástupkyni si určitě získal srdce fanoušků.


K vidění během závodů Maxx Formula byl i Arrows A22 s motorem V10 nebo úplně první monopost Super Aguri SA-06 ze sezony 2006, který řídil i nezapomenutelný Yuji Ide. V kategorii Prestige se normálně pohybuje i Jaguar R5, tentokrát ale přítomen nebyl.

Kategorie Advance obsahuje několik monopostů Dallara GP2 od sezony 2005 a dokonce premiérově i monopost IndyCar. Ve vozech GP2 Series jsme v minulosti viděli například zisk titulu pro Lewise Hamiltona nebo Charlese Leclerca, přesně takové byly k vidění v obou generacích, které v sérii závodily. Aby nebylo různých monopostů málo, přidaly se také dva vozy z fotbalové SuperLeague Formula, kde ve svém čase startovala i Česká republika.

Poslední kategorie je takzvaná Masters, kde jsou nejslabší monoposty ze všech. Konkrétně se jedná o formule 3000 anebo formule Renault 3.5.

Formulové monoposty se proháněly například i na Slovakiaringu v Orechové Potoni, které nejsou pro fanouška taktéž daleko. Pokud se vám nelíbí zvuk turbomotorů současné formule 1, tak tento šampionát určitě zahřeje u srdce!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »