Junioři Red Bullu obsadí téměř čtvrtinu míst ve formuli 2

Junioři Red Bullu obsadí téměř čtvrtinu míst ve formuli 2

 
  

Tým F1 Red Bull Racing nedávno oznámil, že posadí pět svých juniorů do formule 2, kde budou nejen soutěžit o výhru šampionátu, ale také o postup do formule 1.


Estonský závodník Jüri Vips prodloužil svou spolupráci s týmem Hitech GP o další sezonu. V té minulé se několikrát postavil na stupně vítězů a dva závody dokonce vyhrál, a to v ten samí víkend. Také již několikrát testoval vozy formule 1 týmu Red Bull. 

Liam Lawson se pro sezonu 2022 přesouvá do týmu Carlin, kde bude závodit po boku Logana Sargeanta. Lawson minulý rok skončil devátý ve formuli 2 a druhý v DTM, což byl také jeho debut ve vozech GT. 

Ayumu Iwasa v loňské sezoně závodil ve formuli 3, kde skončil celkově dvanáctý s jednou výhrou ve sprintovém závodě a s jedním podiem. Pro rok 2022 míří do formule 2 s týmem Dams po boku Roye Nissanyho. 

Prema Racing:

Italský tým Prema podepsal rovnou 2 juniory od týmu Red Bull pro rok 2022. Loňského výherce F3 Dennise Haugera a Jahana Daruvalu. Oba piloti rovněž testovali s Premou už v posezonních testech v Abú Dhabí. 

„Jsme potěšeni, že můžeme pokračovat v práci, kterou jsme s Dennisem začali loni v F3, a která vedlo k tolika skvělým výsledkům. Být nováčkem samozřejmě není vždy jednoduché. V oficiálním posezónním testu však Dennis dosáhl konzistentního a působivého pokroku a těšíme se na pozitivní společnou sezónu. Jsme také hrdí na to, že můžeme znovu spolupracovat s Red Bull Junior týmem a doufáme, že budeme moci společně přidat další kapitoly do naší úspěšné historie,” vyjádřil své nadšení René Rosin, šéf týmu Prema. 

,,V roce 2021 jsme měli dobrou sezonu s úžasnou týmovou prací a opravdu jsem si to užil. Jsem nesmírně šťastný, že mi stále věří, a těším se, že i v této sezóně budeme pokračovat v tvrdé práci, kterou jsme dali dohromady.” řekl Dennis Hauger, který vloni vyhrál titul F3 právě s týmem Prema. 

Daruvala si ve své dosavadní kariéře ​​ve formuli 2 připsal tři vítězství, přičemž to poslední přišlo na okruhu Yas Marina ve finále sezony v roce 2021. Mezi jeho předchozí zkušenosti patří také úspěšné podniky v FIA F3 (s Premou) a ve Formuli Renault.

,,Jsem opravdu šťastný, že jsem zpět v PREMA a nadále budu součástí Red Bull Junior Teamu pro 2022 FIA F2 Championship. Pracovali jsme spolu v minulosti a sdílíme fantastický vztah,” sdělil Jehan Daruvala. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »