Čtrnáctiletá Juju Noda vyhrála při premiéře závod F4

Čtrnáctiletá Juju Noda vyhrála při premiéře závod F4

 
  

Svět motorsportu před dvěma lety šokovala informace, když se prezentovala tehdy jedenáctiletá slečna, která poprvé usedla do monopostu formule 3. Při závodní premiéře v Evropě právě zvítězila.


Závodnice poprvé usedla do monopostu formule 4 v devíti letech! Juju si ale už také vyzkoušela monopost formule 3 na okruhu Okayama, kde si nevedla špatně. Okamžitě se začalo spekulovat, jak si povede v ostrých závodech.

Mladá dívka je dcerou Hidekiho Nody, který startoval ve formuli 1 v sezoně 1994 pro tým Larrousse. Závodní geny tak očividně zdědila, jelikož její otec byl v japonském GT poměrně úspěšný.

Ale zpátky k Juju. Závodnice si odbyla závodní víkend v dánské formuli 4 na okruhu Jyllandsringen, kde startovala hned z pole position. V závodě ji předjel sice Conrad Laursen, ale později se do čela vrátila opět japonka.

„Před prvním podnikem jsme trénovali hodně v dešti a na suchu, takže jsme simulovali všechny podmínky. Díky tomu jsem se při premiéře cítila velmi jistá a byla jsem spokojená s tím, jak to všechno šlo. Vítězství při premiéře je něco speciálního.

Ve druhém závodě jsme měli problém s pneumatikami, ale to je něco, co se v motorsportu stává. Je to důležitá zkušenost. Ve třetím závodě jsem startovala dvanáctá. V Japonsku jsem vždy startovala ze předu a vedla si závod od startu do cíle. Tady jsem byla vzadu a musela jsem předjíždět. Bylo to jiné, ale zábavné! Před startem jsem byla tak vzadu, že jsem byla trochu nervózní. Ale opravdu jsem si to užila a tato zkušenost mi dala více jistoty,” uvedla Juju po závodě.

Dívka stojí nohami na zemi a má jistě velkou budoucnost. Budeme držet palce a sledovat její postup vpřed. Pokud se může dostat žena do formule 1, tak by jí mohla být právě Juju!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »