WEC v Kataru: Peugeot diskvalifikován

WEC v Kataru: Peugeot diskvalifikován

 
  

Peugeot 9X8, řízený Vergnem, Müllerem a Jensenem, byl diskvalifikován ze závodu WEC v Kataru po technické závadě na poslední chvíli a převrátil tak potenciální historické vítězství.


V šokujícím zvratu událostí na závodě World Endurance Championship v Kataru čelil Peugeot 9X8 s číslem 93 diskvalifikaci po technické chybě v posledním kole. Incident, který se odehrál v závěrečných okamžicích závodu, vyvolal vlnu diskusí a vyšetřování technických a sportovních pravidel šampionátu.

Po počátečním projetí cílem v zdánlivě triumfálním závěru náročného závodu byla radost týmu Peugeot krátkodobá. Vergne, který dokázal dokončit závod navzdory ztrátě výkonu vozu, nemohl navést 9X8 zpět do boxů nebo uzavřeného parkoviště, čímž porušil zásadní pravidla WEC.

Následné vyšetřování závodních komisařů rozhodlo, že Peugeot porušil technické i sportovní předpisy, což vedlo k jeho diskvalifikaci. Toto rozhodnutí připravilo tým o to, co by pro Peugeot znamenalo historické umístění na stupních vítězů ve třídě Hypercar.

Diskvalifikace ovlivnila nejen umístění Peugeotu ve třídě Hypercar, ale také změnila umístění na stupních vítězů, když se Jota Porsche posunula na druhé místo a Porsche dosáhlo čistého umístění na předních pozicích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »