Spolupráce týmu Chip Ganassi Racing a Cadillacu končí

Spolupráce týmu Chip Ganassi Racing a Cadillacu končí

 
  

Chip Ganassi Racing a Cadillac půjdou po konci sezóny 2024 svými vlastními cestami. Tým provozuje vozy Hypercar ve World Endurance Championship.


„Naše divize GM (General Motors) má v průběhu let úspěšná partnerství s Chip Ganassi Racing napříč řadou sérií – NASCAR, INDYCAR, EXTREME-E, IMSA a FIA WEC,“ řekl Jim Campbell, viceprezident General Motors pro výkonnost a motorsport.

„Společně jsme vyhráli mnoho závodů a měli velké úspěchy. Zůstáváme odhodláni vyhrávat společně závody a šampionáty v IMSA a FIA WEC v letošním roce. Naše plány sportovních vozů pro rok 2025 budou oznámeny později,“ uzavřel.

CGR se poprvé spojilo s výrobcem General Motors v sezóně 2021 IMSA WeatherTech v éře DPi, ve které nasadili Cadillac DPi-VR . Poté se spolupráce protáhla i k vozům Hypercar, které měl Chip Ganassi na starosti ve WEC.

Rozumí se, že CGR má tříletou smlouvu se společností Cadillac od roku 2022, a tak nebyla obnovena po roce 2024. Předpokládá se také, že Action Express, druhý tým Cadillacu, se snaží přidat druhý vůz do svého programu IMSA na příští rok, zatímco WEC program může také pokračovat a být posílen přidáním druhého vozu s novým týmovým partnerem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »