Startovní listina pro 24h Le Mans odhalena, Hypercarů pojede 23

Startovní listina pro 24h Le Mans odhalena, Hypercarů pojede 23

 
  

Cadillac, Porsche a Lamborghini oznámili, že pro Le Mans rozšíří své sestavy. Počet vozů v kategorii Hypercar bude tedy 23.


ACO zveřejnilo předběžný seznam účastníků 24hodinového závodu Le Mans pro rok 2024. Má kapacitu 62 vozů ve třech třídách, z toho 23 Hypercarů, 16 LMP2 a 23 LMGT3, přičemž sedm vozů je uvedeno jako rezerva.

V nejvyšší třídě se k 19 celosezónním FIA WEC Hypercarům přidávají další čtyři přihlášky, což je celkem 23. Jde o největší pole nejvyšší třídy v tomto století. Nové přírstky tvoří jedno Porsche, jedno Lamborghini a dva vozy Cadillacu.

Návrat Cadillac V-Series.R Action Express, v Le Mans opět označený jako #311, který debutoval v Le Mans už v loňském roce. Tři jezdci ze třídy 3 GTP v americkém šampionátu IMSA se spojí se sesterským vozem týmu ve FIA ​​WEC.

Druhý vůz Cadillacu bude provozovaný týmem Ganassi, také z amerického šampionátu IMSA. Za volant se posadí stejní piloti jako v IMSA, Sebastien Bourdais, Renger van der Zande a doplní je Scott Dixon, který závodí v IndyCar.

Porsche bude mít také třetí tovární vůz, přičemž Penske přiveze do závodu jeden ze svých IMSA 963 – číslo 4. Tento vůz běžel jako #75 v loňském roce v rámci oslav 75. výročí značky. V současné době je uveden pouze Mathieu Jaminet z týmové stáje WeatherTech.

Lamborghini také získalo druhý vůz SC63, který bude jezdit jako #19, s Romainem Grosjeanem, Andreou Caldarellim a Matteem Cairolim, pod hlavičkou týmu Iron Lynx.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »