Sestavy Hypercarů Ferrari se nemění, ale ve třetím voze pojede Shwartzman, Kubica a Ye

Sestavy Hypercarů Ferrari se nemění, ale ve třetím voze pojede Shwartzman, Kubica a Ye

 
  

Posádky Hypercarů Ferrari s čísly 50 a 51 se pro rok 2024 nemění. Ve voze 50 i letos pojede sestava Antonio Fuoco, Miguel Molina a Nicklas Nielsen, zatímco Alessandro Pier Guidi, James Calado a Antonio Giovinazzi budou startovat s číslem 51. Ve třetím voze Ferrari, tedy nové edici do AF Corse, pojede Kubica, Shwartzman a Ye.


Ferrari oficiálně potvrdilo posádky, které přispěly k zajištění druhého místa v pořadí výrobců šampionátu WEC v debutové sezóně 2023. S Hypercarem s číslem 50  bude závodit trio, které loni dosáhlo čtyř pódií – v Sebringu, Portimãu, Monze a Bahrajnu – a dvou pole position, v Sebringu a Le Mans. Fuoco-Molina-Nielsen.

Sesterský vůz s číslem 51, vítěz 24 hodin Le Mans a na stupních vítězů ve Spa-Francorchamps, bude řídit Pier Guidi-Calado-Giovinazzi.

„Volba udržet jezdce, kteří loni soutěžili s 499Ps pro Tým Ferrari – AF Corse v sezóně FIA WEC 2024 odráží závazek kontinuity. V roce 2023, kdy tyto posádky podnikly svůj první výlet v nejvyšší třídě mistrovství světa, jsme dosáhli pozoruhodných výsledků včetně vítězství v Le Mans a šesti umístění na stupních vítězů ze sedmi závodů. 

Tyto úspěchy nám umožnily zajistit si vynikající místo na druhém místě v žebříčku konstruktérů mistrovství do konce roku. Společně jsme získali zkušenosti, když pokračujeme ve vývoji našeho vozu a ukazujeme jeho potenciál. Stavíme na těchto základech a těšíme se na nyní blížící se sezónu 2024 s optimismem, který obnoví naši důvěru v naše jezdce,” sdělil Antonello Coletta, globální ředitel Endurance a Corse Clienti. 

Novým přírustkem v rodině Hypercaru Ferrari je třetí vůz, do kterého byl již oznámen Robert Kubica po jeho testu v prosinci. Doplní ho Robert Shwartzman a Yifei Ye. Shwartzman již minulý rok jezdil pro AF Corse v šampionátu GT World Challenge. Yifei Ye má spoustu zkušeností s LMP2 a půl sezony v Hypercaru Porsche od týmu Jota. 

„Jsem velmi šťastný, že mohu debutovat ve FIA ​​WEC s Ferrari 499P z AF Corse společně s Robertem a Yifei,“ řekl Shwartzman.

„Cítíme se sebevědomě a ambiciózně. Jsme přesvědčeni o práci, kterou s týmem odvedeme, a ambiciózní ohledně výsledků, kterých chceme letos dosáhnout. Budeme mít málo času a mnoho věcí, na které se můžeme soustředit, ale udělám maximum, abych se co nejrychleji přizpůsobil autu, týmu a všemu.

Jsem si jistý, že sezona bude pozitivní a jsem opravdu motivovaný k dosažení dobrých výsledků s ambicí vyhrát titul mistra světa.

Je tu ale závod, na který se obzvlášť těším, a to je 24 hodin Le Mans. Je to závod, který byl vždy v mých snech a já udělám vše pro to, abych se pokusil vyhrát – dám do toho všechno,” dodal Shwartzman. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »