Posádky Hypercarů BMW pro WEC oznámeny!

Posádky Hypercarů BMW pro WEC oznámeny!

 
  

BMW oznámilo kompletní posádky obou svých Hypercarů, které nasadí do letošní sezóny World Endurance Championship. Dries Vanthoor a Sheldon van der Linde již byli potvrzeni a nyní se k nim připojují Raffaele Marciello, Marco Wittmann, Robin Frijns a René Rast.


Pod hlavičkou týmu WRT budou závodit dvě posádky továrních jezdců BMW s vozy BMW M Hybrid V8. Vanthoor se bude střídat za volantem #15 s novým továrním pilotem BMW M Motorsport Raffaelem Marciellem, doplňovat je bude Marco Wittmann. Van der Linde sdílí své povinnosti ve voze #20 s Robinem Frijnsem a René Rastem.

Tým WRT spolupracuje s BMW již druhou sezonu, i proto budou ve WEC provozovat jak BMW v LMDh tak GT3. Vincent Voose, šéf týmu WRT, je se sestavami jezdců naprosto spokojený: „S naší sestavou jezdců ve třídě Hypercar máme něco jako tým snů. Mnoho let spolupracujeme se Sheldonem van der Lindem, Driesem Vanthoorem, Robinem Frijnsem a také René Rastem a velmi dobře je známe.

Marco Wittmann a Raffaele Marciello jsou pro nás noví, ale první společné testy dopadly velmi dobře. Nyní budeme jako tým pod docela velkým tlakem, protože s těmito jezdci nám rychlost v kokpitu rozhodně nechybí.“

I Raffaele Marciello je spokojený se svou novou spoluprací s BMW, i přes jeho dlouholetou rivalitu s Driesem Vanthoorem: „Opravdu se těším, až se společně s BMW M Team WRT zhostíme této velké výzvy. Úsilí o vítězství v závodech a tituly ve FIA ​​WEC s tolika velkými výrobci je přesně ta výzva, ve kterou jsem doufal.

Vzhledem k tomu, že jsme byli léta soupeři na závodní dráze, je fantastické nyní jezdit po boku Driese Vanthoora. A mít na své straně legendu BMW M Motorsport, jako je Marco Wittmann, je fantastické. Doufám, že se od nich dvou přiučím.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »