Iron Dames otevírají sezónu 2024, kdo za ně pojede?

Iron Dames otevírají sezónu 2024, kdo za ně pojede?

 
  

Iron Dames, ženská posádka, která závodí s Lamborghini GT3, potrvdila svou sestavu pro 24 hodinový závod v Daytoně. Gatting-Frey-Bovy-Pin, tedy obsazení identické tomu loňskému, se postaví na start v Daytoně už příští víkend.


Iron Dames potvrdily, že Doriane Pin doplní jejich sestavu čtyř jezdců ve třídě GTD pro Rolex 24 v Daytoně. Doriane Pin se připojuje k Rahel Frey, Michelle Gatting a Sarah Bovy v Lamborghini #83.

Oznámení přichází den poté, co byla 20leté Francouzce potvrzena účast v Mercedes AMG F1 Academy a to, že bude v této sezóně závodit v čistě ženské Akademii F1 2024.

V roce 2023 se Doriane stala první ženou, která po sezóně s Premou v LMP2 vyhrála kýžené ocenění „FIA WEC Revelation of the Year“. Vedle svého debutu ve WEC, Doriane závodila v americkém šampionátu IMSA v Daytoně, Watkins Glen a Petit Le Mans.

Svou sezónu 2023 zakončila vítězstvím a třemi umístěními na stupních vítězů jako nováček ve Formuli 4 Jihovýchodní Asie a bude pokračovat v přípravě na Akademii F1.

Ve WEC zatím celá posádka nebyla oznámena, jedinou potvrzenou Iron Dame je Michelle Gatting. Lze ale předpokládat, že se sestava nebude měnit, a že Iron Dames odjedou sezónu WEC ve stejném složení jako tu minulou – Gatting/Bovy/Frey.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »