Robert Kubica testuje Hypercar Ferrari na Imole, podepsal s AF Corse

Robert Kubica testuje Hypercar Ferrari na Imole, podepsal s AF Corse

 
  

Očekává se, že Robert Kubica zaujme místo v potenciálním třetím Ferrari 499P očekávaném pro celou sezónu 2024 ve WEC. Dnes testuje Hypercar Ferrari na Imole. Spolupráce s AF Corse pro příští sezonu již byla oznámena.


Robert Kubica dnes testuje Hypercar Ferrair na Italské Monze. Příští rok by měl ve WEC být ještě třetí Hypercar Ferrari. Silně se spekuluje, že právě Kubica bude sedět za volantem.

Prvním očekávaným jezdcem je tedy Robert Kubica. Osmatřicetiletého Poláka podporuje Orlen, polská nadnárodní společnost specializující se na rafinaci ropy a distribuci benzínu. Určitě partnera, kterého bychom mohli najít na Ferrari.

Robert Kubica, který získal titul mistra světa v LMP2 na WRT po boku Louise Delétraze a Rui Andradeho. Do Hypercaru Ferrari dnes usedá poprvé.

Kubica byl již oznámen jako pilot AF Corse pro 2024: „Jsem šťastný, že moje cesta a cesta AF Corse budou v příští sezóně stejné,” řekl Kubica.

„AF je jedním z nejúspěšnějších týmů v motorsportu: Jsem si jistý, že společně odvedeme skvělou práci. A co víc, jsem zpět v italském týmu, což není maličkost.

AF Corse uvádí, že více informací o Kubicově roli v týmu bude zveřejněno „v nadcházejících týdnech“.

Další kandidát na pilota třetího Hypercaru Ferrari by mohl být Robert Shwartzman, který letos objevil Endurance prostřednictvím GT World Challenge Europe a GT3, zejména s úspěchem v Barceloně ve společnosti Alessio Rovera a Nicklas Nielsen.

Měl také nejlepší čas v posezonním testu nováčků v Bahrajnu, právě za volantem 499P. Shwartzman je také rezervnám jezdcem Ferrari v F1 poté.

Třetím by měl být někdo z již oznámených továrních jezdců pro rok 2024. Pro připomenutí, podle informací byli prodlouženi Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen, Miguel Molina, James Calado, Antonio Giovinazzi a Alessandro Pier Guidi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »