Raffaele Marciello podepsal tovární smlouvu s BMW

Raffaele Marciello podepsal tovární smlouvu s BMW

 
  

BMW M Motorsport si zajistil přírůstek do rozsáhlého závodního programu v příštích letech. Raffaele Marciello bude od sezóny 2024 závodit jako tovární jezdec BMW M. Jeho závodní program bude zveřejněn později.


V posledních letech Raffaele Marciello pod hlavičkou Mercedes-AMG prokázal, že je jedním z nejlepších jezdců GT na světě. V letech 2023 a 2022 si zajistil titul ve Fanatec GT World Challenge Europe, zajistil si vítězství ve 24hodinovém závodě Spa-Francorchamps a jezdecký titul v ADAC GT Masters v roce 2022. V letech 2023 i 2019 triumfoval na FIA GT World Cup v Macau a v roce 2018 se stal šampionem v Blancpain GT Series. Před vstupem do závodů GT dosáhl Marciello úspěchů v závodech s otevřenými koly. Byl členem Ferrari Driver Academy, v roce 2013 vyhrál evropský šampionát FIA Formule 3, získal vítězství a umístění na stupních vítězů v sérii GP2 a absolvoval testy Formule 1 pro Ferrari a Sauber.

„Jsem velmi potěšen, že mohu přivítat Raffaele Marciella do rodiny BMW M Motorsport,” řekl Andreas Roos, ředitel BMW M Motorsport.

„Když máte příležitost podepsat jezdce špičkového kalibru, jako je on, musíte se jí chopit. Po léta soustavně prokazuje svou zdatnost, zejména ve vozech GT. Ale je v něm mnohem víc. Před svou kariérou GT Raffaele Marciello několikrát předvedl svou třídu v závodech s monoposty. Podle našeho názoru přináší perfektní všestranný balíček se svou všestranností, aby dále posílil náš již tak kvalitní seznam továrních řidičů. Množství závodních programů, které budeme v nadcházejících letech s našimi vozy provádět, poskytuje různé možnosti nasazení. Konkrétní detaily závodních plánů Raffaela Marciella oznámíme v nadcházejících týdnech a měsících.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »