Mick Schumacher bude závodit příští rok ve WEC s Alpinem

Mick Schumacher bude závodit příští rok ve WEC s Alpinem

 
  

Dlouho očekávaná zpráva byla nyní potvrzena. Bývalý pilot formule 1 a rezervní pilot Mercedesu bude závodit ve vytrvalostním závodění WEC se značkou Alpine, kterou čeká debut.


Němec absolvoval sezony 2021 a 2022 pod týmem Haas ve formuli 1, ale letos nikde nezávodil. Schumacher byl v pozici rezervního a testovacího jezdce Mercedesu, což je pozice, kterou má zastávat i v dalším roce navzdory tomu, že bude součástí Alpinu.

„S Alpinem pro mě začíná nová kapitola v kategorii FIA WEC Hypercar. Auto je působivé a nemůžu se dočkat, až začnu. Vyrostl jsem v monopostech, takže řízení auta s uzavřeným kokpitem a krytá kola jsou skvělou příležitostí, jak zdokonalit své řidičské dovednosti. Letos mi závodění velmi chybělo; to jsem rád dělal odmalička a někdy bylo těžké sledovat, jak ostatní jezdci vyjíždějí na trať. Vytrvalost závodění je pro mě novou výzvou a jsem si jistý, že příští rok spolu s Alpinem zažijeme skvělé chvíle.”

Kromě Schumachera bude závodit ve WEC také Nicolas Lapierre a Paul-Loup Chatin, kteří budou jeho kolegy. Ve druhém voze pojedou Ferdinand Habsburg, Matthieu Vaxiviere a Charles Milesi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »