Sestavy WEC pro 2024: Valentino Rossi vstupuje do šampionátu

Sestavy WEC pro 2024: Valentino Rossi vstupuje do šampionátu

 
  

Příští rok World Endurance Championship představí rekordních 19 Hypercarů a 18 vozů nové kategorie LMGT3. V obou třídách bude zastoupeno ohromující počet 14 výrobců – nejvíce v celé historii šampionátu.


Mezi výrobci, kteří budou v příštím roce soutěžit ve WEC, patří Alpine, Aston Martin, BMW, Cadillac, Corvette, Ferrari, Ford, Isotta Fraschini, Lamborghini, Lexus, McLaren, Peugeot, Porsche a Toyota. Tento enormní vzrůst zájmu o šampionát zdůrazňuje pokračující růst zájmu o vytrvalostní závody a motorsport.

Bylo také jmenováno prvních několik jezdců. Každý tým musí oznámit minimálně jednoho jezdce na každý přihlášený vůz.

Mezi nejzajímavější doposud přihlásená jména patří legenda MotoGP Valentino Rossi, který bude jezdit za tým WRT v GT3. Mezi další překvapení patří letošní šampion LMP2 Robert Kubica, který bude pilotovat nový AF Corse vstupující do Ferrari 499P Hypercar.

Bývalý pilot Haasu v F1 a současný rezervní jezdec Mercedesu v F1, Mick Schumacher, také přešel na vytrvalostní závody poté, co byl jmenován do sestavy jezdců Alpine.

Od představení třídy Hypercar v roce 2021 se WEC nezměrně rozrostla a třída dosáhla rekordních čísel pro sezónu 2024. Devět výrobců se příští rok zúčastní v kategorii Hypercarů včetně úřadujících mistrů světa, Toyoty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »