Dostane Götz v DTM ještě šanci? Auer se nemusí uzdravit

Dostane Götz v DTM ještě šanci? Auer se nemusí uzdravit

 
  

Lucas Auer se vážně zranil během tréninku na 24 hodinovku v Daytoně, kvůli čemuž je v ohrožení jeho start v nové sezoně DTM. Jedním z hlavních kandidátů je Maximilian Götz.


Rakušan si při trvdém nárazu do zdi během prvního tréninku v Daytoně na začátku ledna polámal bederní obratle. Zotavování ovšem je běh na dlouhou trať, ale jeho stav se zlepšuje. Přesto hrozí, že se do začátku sezony DTM na Oscherslebenu zcela neuzdraví.

„Často o tom mluvíme,” odpověděl Maximilian Götz na otázku portálu Motorsport.com, zda má teoretickou šanci na návrat do šampionátu. Němec totiž letos už není součástí kádru Mercedesu. „Opravdu nikdo neví, co bude Luggim (Auer) a zda se včas uzdraví.”

Rodák z Uffenheimu viděl Auerovu ošklivou nehodu z první řady, jelikož se testů rovněž zúčastnil a chodí jej pravidelně navštěvovat do nemocnice.

„Byla to hororová bouračka s vážnými zraděními. Byl jsem za ním v nemocnici v Daytoně a jsem s ním v neustálém kontaktu. Říká, že bude fit. A říkají to i lékaři. Ale nikdy nevíte, jestli to vyjde na 100% do začátku sezony. Jednáme o tom, ale nic k tomu nemůžu říct,” zdůrazňje Götz. „Počítají s tím, že Luggi pojede.”

37letý závodník dále připomíná, že na rozhodnutí týmu o tom, zda by se mohl vrátit, nemá absolutně žádný vliv. „Pak je tu otázka: hrát rezervního pilota a naskočit? To je opět rozhodnutí týmu nebo AMG, kdo to nakonec bude.”

Pozdní start sezony hraje Auerovi do karet

Nicméně vedení Mercedesu je přesvědčeno, že bude moci Auer závodit. „Jsem s ním v kontatku a je naprosto pozitivní a motivovaný,” uvedl sportovní ředitel pro DTM Thomas Jäger.

„Nyní je na rehabilitaci u specialistů v nejlepších rukou. Když potřebuje v něčem podpořit, jsme tu – a jsme s ním v neustálém kontatku. Trénuje, dělá svůj rozvovjový program a je zcela optimistický. Má naši plnou důvěru, proto s ním počítáme. Pozdní start sezony nám jde samozřejmě extrémně naproti.”

„Teď očekáváme postup ve zotatování a doufáme, že Luggi bude připraven nastoupit. V případě, že to lékaři nepovolí, nebo se nebude cítit dobře, budeme hlasovat o adekvátní náhradě a podle toho budeme komunikovat.”

Jäger sice možný comeback Götze zcela nevyvrátil, nicméně přednost budou chtít dát mladým talentům.

„Máme rychlé kluky, pak se musíme podívat na to, jak upravíme jejich programy. Ale vše má svůj čas.”

U Auera mají výhodu v tom, že se soustředí výhradně na DTM, proto jej Mercedes-AMG neplánuje nasadit ani do série NLS a 24 hodinovky na Nordschleife.

„Teď by se měl plně soustředit na DTM. Proto jsme ho také vyřadili z programů na Nürburgringu, protože to nedávalo smysl. Podle toho, jak bude zdravý, bude ve druhé polovině sezony závodit také v dalších vytrvalostních závodech.”

Götz na DTM nezanevřel: Podívejte se na Hülkenberga

Přestože dal německému šampionátu cestovních vozů a ADAC GT Masters po zisku titulů sbohem, protože chce na korunku mířít v jiných sériích, tak na něj nezanevřel.

“Není to sbohem napořád. Podívejte se na Hülkenberga,” naráží na fakt, že se jeho krajan po několika letech opět vrátil do formule 1 na plný úvazek s týmem Haas. „Kdo s tím počítal, že ještě jednou dostane kokpit? Nikdy neříkejte nikdy. Bylo by skvělé, kdybych mohl znovu útočit v DTM. Taky už nejsem nejmladší, to je jasné, ale počítají se spíše zkušenosti. A také úspěchy, které doposud byly.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »