Andreas a Jessica Bäckmanovi budou závodit v ADAC GT4 Germany s týmem PROsport Racing

Andreas a Jessica Bäckmanovi budou závodit v ADAC GT4 Germany s týmem PROsport Racing

 
  

Sourozenci Andreas a Jessica Bäckmanovi ze Švédska oznámili, že v roce 2023 budou sdílet auto a společně závodit v ADAC GT4 Germany pro PROsport Racing Team ve voze Aston Martin GT4.


Andreas a Jessica Bäckmanovi i přes svůj nízký věk již dosáhli velkých úspěchů v motokárách, rallycrossu a závodech. V roce 2018 oba soutěžili v STCC a britském protějšku TCR UK, kde Andreas mimo jiné získal své vůbec první závodní vítězství a skončil na třetím místě v šampionátu. Jessice se podařilo skončit na stupních vítězů v Brands Hatch, a proto se stala první ženou v TCR UK, která obsadila pódium a také skončila čtvrtá v šampionátu. V roce 2019 postoupili sourozenci v evropském šampionátu „TCR Europe“ a soutěžili tam i v roce 2020.

V průběhu let Andreas získal několik vítězství a pole position v evropském šampionátu, zatímco Jessica dokázala získat pódiová umístění ve 4 různých šampionátech TCR, přičemž se zapsala do historie jako první žena, která kdy skončila na stupních vítězů v TCR Europe.

V roce 2022 se sourozenci utkali ve dvou různých šampionátech a měli velmi úspěšný rok. Andreas závodil ve skandinávském šampionátu cestovních vozů (STCC) a skončil celkově třetí v šampionátu se třemi vítězstvími, dvěma pole position, sedmi umístěními na stupních vítězů a třemi nejrychlejšími koly. Jessica závodila v ADAC TCR Germany Championship, což je německá obdoba STCC. Jessica skončila celkově druhá v šampionátu se čtyřmi vítězstvími, devíti umístěními na stupních vítězů, dvěma pole position a třemi nejrychlejšími koly.

Pro letošní sezónu se sourozenci místo toho rozhodli jít úplně jinou cestou a vstoupit do závodů GT v německé sérii GT4; ADAC GT4 Germany. Série běží ve stejných závodních víkendech a je podpůrnou sérií pro DTM a ADAC GT Masters, což jsou největší závodní série v Německu.

Obě tyto série jsou považovány za dvě nejtěžší série GT na světě, které vyhrávají a přitahují velké publikum na všechny závodní víkendy. Během celé kariéry Andrease a Jessicy v motorsportu soutěžili jednotlivě ve dvou různých vozech. Pro letošní sezónu budou spolu sdílet auto a závodit spolu ve voze Aston Martin Vantage GT4.

„Bude zábavné vyzkoušet si pro letošní sezónu něco úplně jiného tím, že budeme soutěžit v GT4, a je vzrušující mít možnost sdílet auto s Jessicou. Během této sezóny se budeme muset hodně učit, ale stále míříme vysoko a chceme být schopni bojovat o vrchol”, říká Andreas Bäckman.

Jessica už s týmem absolvovala závodní víkend na okruhu Navarra v rámci GT Winter Series, kde si dokázala ve svém sprintu připsat druhé místo, a poté v endurance závodě, kde se střídala s Gabrielou Jílkovou, získala další stříbro.

„Jsem velmi ráda, že mám příležitost závodit za tým PROsport Racing Team, který je úřadujícím šampionem v ADAC GT4 Germany. Být schopna udělat krok ke GT4 je vzrušující a bude to zábavná sezóna, když budu moci sdílet auto se svým bratrem. Bude úžasné soutěžit o stejných víkendech jako DTM a ADAC GT Masters, říká Jessica.

„PROsport Racing Team vítá Jessicu a Andrease v týmu – jsem hrdý na sestavu našeho týmu pro sezónu 2023 v ADAC GT4 Germany. Jessica na nás udělala trvalý dojem minulý víkend na zimní sérii GT ve španělské Navarře. Jsem si jistý, že spolu se svým bratrem Andreasem bude moci v letošní sezóně bojovat o nejlepší výsledky v našem Aston Martin Vantage GT4, říká Christoph Esser, majitel týmu PROsport Racing Team.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »