Testovací pilot Ferrari F1 Robert Shwartzman pojede v GT World Challenge

Testovací pilot Ferrari F1 Robert Shwartzman pojede v GT World Challenge

 
  

Robert Shwartzman se připojí k Ferrari v čele s Antonello Colettou a v roce 2023 bude soutěžit v GT World Challenge Europe Endurance Cup.


Robert Shwartzman bude debutovat v závodech GT3 jako součást sestavy AF Corse v GT World Challenge Europe Endurance Cup.

Mladý závodník, který závodí s izraelskou licencí ale je ruského původu, je od roku 2017 součástí Ferrari Driver Academy. Svou novou roli v závodech GT3 spojí se svými trvalými závazky jako rezervní jezdec Ferrari ve formuli 1.

Shwartzman bude sdílet Ferrari 296 GT3 s Alessiem Roverou a jezdcem Hypercar, Nicklasem Nielsenem. Má to být jeho první sezóna ve vozech GT, celou svou dosavadní kariéru strávil závoděním v různých šampionátech monopostů.

V roce 2019 vyhrál šampionát formule 3, poté absolvoval dvě sezony ve formuli 2, kde skončil pokaždé v top 5. 

S druhým vozem budou jezdit Davide Rigon, Daniel Serra a Antonio Fuoco. Vstup do třídy Pro-Am tvoří Jeff Machiels, Louis Machiels a Andrea Bertolini.

Iron Lynx odešlo od Ferrari a bude reprezentovat Lamborghini. AF Corse bude tedy poprvé od roku 2020 opět plně reprezentovat vzpínajícího se koně v kategorii Pro Endurance Cup.

Tým se letos ještě snaží o dvojnásobné úsilí s novými stroji, kombinuje svůj program GT World Challenge s průkopníkem návratu Ferrari do nejvyšší třídy závodů prototypů ve třídě Hypercar FIA World Endurance Championship.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »