[ z |vo ] Racing se stává JVO Racing, tým zůstává věrný ADAC GT Masters

[ z |vo ] Racing se stává JVO Racing, tým zůstává věrný ADAC GT Masters

 
  

Zvo Racing bude v budoucnu startovat jako JVO Racing. Tým se zavázal k ADAC GT Masters a ADAC GT4 Germany. Philipp Zakowski odstupuje.


Proběhla rozsáhlá restrukturalizace ve Zvo Racing. Bývalý pilot DTM Jörg van Ommen bude v budoucnu jediným výkonným ředitelem, zatímco Philipp Zakowski bude podporovat tým jako konzultant. Z tohoto důvodu bude tým v budoucnu startovat pod hlavičkou JVO Racing.

Po sezóně 2022 se navíc Georg Haub, akcionář skupiny Tengelmann, stáhl jako investor týmu. 

„Byli bychom rádi, kdybychom pokračovali v současné konstelaci, což bohužel nebylo možné navzdory jiným slibům,” uvedl Philipp Zakowski v tiskové zprávě týmu. „Obzvláště mě těší, že mohu pokračovat ve spolupráci se svým přítelem Jörgem.“ 

Robert Haub, syn Georga Hauba, také závodil za závodní tým v ADAC GT4 Germany a GT4 European Series a také absolvoval závodní víkend v GTC Race. Nový investor, kterého tým zatím tají, zachránil tým před bankrotem.

Závodní tým navíc odstartuje v roce 2023 také se změněnou filozofií. V budoucnu se tým bude plně věnovat podpoře mladých talentů: „Motoristický sport je ve stavu otřesů, což se odráží nejen v novém seriálu v Německu. V této době je vyžadována flexibilita a přiměřenost. Přesně tyto hodnoty ztělesňuje JVO Racing v této nové kapitole, ve které se společně s mladými jezdci vydáme na hon za úspěchem,“ sdělil Jörg van Ommen.

Tým bude opět soutěžit v sériích ADAC GT v roce 2023. Mercedes-AMG GT3 se plánuje nasadit v ADAC GT Masters, Mercedes-AMG GT4 bude  přihlášen do ADAC GT4 Germany.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »