Wadoux se stává první ženskou tovární jezdkyní Ferrari

Wadoux se stává první ženskou tovární jezdkyní Ferrari

 
  

Lilou Wadoux se stává první oficiální jezdkyní Ferrari Competizioni GT.


Teprve 21letá Francouzka začala svou soutěžní kariéru teprve v roce 2017 poté, co udělala první krůčky v motokárách. Lilou trénovala v sérii Peugeot, než se prosadila v šampionátu Alpine Elf Europa Cup, kde jako první žena celkově vyhrála závod.

Do LMP2 přešla v roce 2022 ve WEC za tým Richard Mille Racing Team. Její sezóna přinesla čtyři umístění v první desítce.

V roce 2021 a 2022 byla vybrána do nováčkovských testu FIA WEC, a stala se první ženou, která testovala Hypercar. V testu po loňských 8 hodinách v Bahrajnu si vyzkoušela Toyotu GR010.

Během tohoto testování měla také možnost nasednout do kokpitu Ferrari 488 GTE. Ve stejném voze bude reprezentovat Richard Mille AF Corse ve třídě LMGTE Am v letošní sezoně. Vůz #83 bude sdílet spolu s Luisem Perezem Compancem a dosud neoznámeným profesionálním jezdcem.

Jmenování Lilou jako oficiální jezdkyně Ferrari Competizioni GT je dalším rozšířením závazku italské značky podporovat zvýšení příležitostí pro ženy v motorsportu. Lilou vidí své působení ve Ferrari jako splněný sen: „Jsem nadšená a neuvěřitelně hrdá, že se mohu připojit k rodině Ferrari. Stát se oficiálním pilotkou je splněný sen a přináší velkou zodpovědnost. 

Tvrdá práce se však vždy vyplatí a já udělám maximum, abych se odvděčila lidem, kteří mi od začátku věřili. Tato nová pozice je důležitým krokem v mé mladé kariéře, ale jsem připravena dát ze sebe vše a reprezentovat jednu z nejslavnějších světových značek.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »