BMW M4 GT3 dokázalo hned v prvním roce vyhrát dva tituly DTM

BMW M4 GT3 dokázalo hned v prvním roce vyhrát dva tituly DTM

 
  

Sheldon van der Linde se právem stal letošním šampionem DTM, když si připsal tři vítězství a nejvyšší počet bodů. Byla to jeho čtvrtá sezóna v DTM a první pro jeho tým Schubert Motorsport, který si také na první pokus zajistil týmový titul. Bylo to poprvé pro tým BMW M Motorsport v DTM od BMW M Team RMG v roce 2014. Po 16 závodech nasbíral Schubert Motorsport celkem 226 bodů.


Marco Wittmann byl druhou hvězdou nedělního závodu v Hockenheimu. Dvojnásobný šampion DTM vyhrál poslední závod se svým BMW M4 GT3 stáje Walkenhorst Motorsport. Bylo to jeho 18. vítězství v kariéře DTM. Letos se třikrát dostal na stupně vítězů a skončil osmý v šampionátu jezdců s 98 body.

„Za prvé, gratuluji Sheldonovi a týmu Schubert k vítězství v týmech a mezi jezdci. Měli fantastickou sezónu, na kterou mohou být opravdu hrdí. Oba tituly jsou velmi zasloužené. Z mého pohledu je to neskutečně dobrý pocit takhle zakončit sezonu.

Byl to těžký rok pro tým i pro mě. Některé víkendy bylo těžké vidět, že jsme prostě neměli výkon. Proto bylo o to důležitější, aby všichni v týmu dokončili sezonu úspěšně a doufejme, že tuto dynamiku dokážeme využít i v další sezóně,” komentoval sezonu Wittmann.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »