Lorenzo Baldassarri si věří v boji o titul

Lorenzo Baldassarri si věří v boji o titul

 
  

Bývalý závodník mistrovství světa silničních motocyklů Lorenzo Baldassarri, který své dosavadní nejlepší úspěchy slavil v kategorii Moto2, se letos přesouvá do šampionátu superbiků, konkrétně do kategorie supersport, a jeho ambice nejsou nikterak malé.


Lorenza Baldassarriho znají fanoušci motocyklů zejména z jeho působení v MotoGP. Do mistrovství světa se dostal poté, co v roce 2011 vyhrál titul v Rookies Cupu.

Poté krátce prošel kategorií Moto3 a hned zamířil do Moto2, kde strávil 8 sezon. Během té doby získal 5 výher a dalších 7 umístění na stupních vítězů. Baldassarriho nejlepší sezona byla ta v roce 2018, kdy skončil na 5. místě v pořadí šampionátu. Většinu času své kariéry závodil na motocyklu Kalex, ale loni si vyzkoušel MV Agustu.

Letos se 26letý italský jezdec přesouvá do šampionátu superbiků. Závodit bude v kategorii supersport, kde bude reprezentovat barvy jednoho z nejlepších týmů této kategorie Evan Bros. K dispozici bude mít motocykl Yamaha.

Minulý týden si Ital během testů v Jerezu poprvé vyzkoušel motocykl Yamaha. Jeho hlavním záměrem bylo zjistit, jak se bude na motocyklu cítit, a zapracovat na takovém nastavení, které by mu vyhovovalo. S přibývajícími koly na trati přibývala také jeho sebedůvěra.

Nakonec test zakončil s časem 1:41.844, což je jen o 0.069 vteřiny pomalejší čas než je pole position rekord, který na této trati zajel v roce 2019 Randy Krummenacher právě pro tým Evan Bros.

„Jsem velmi spokojený s tím, jak vše během testů šlo. Jsem také velmi spokojený se svým vstupem do týmu Evan Bros. Od samotného začátku se cítím velmi dobře jak na motocyklu, tak v týmovém boxu. Pracuje se nám společně dobře. Už se nemůžu dočkat, až se znovu dostanu na svou motorku a až začne sezona,“ okomentoval Baldassarri své pocity z testování.

Baldassarri byl z oficiálního webu WSBK dotázán, zda cítí nějaký tlak, když se podívá na to, že spousta jezdců, která přešla z Moto2 do supersportů, uspěla.

„Do šampionátu půjdu s hlavním cílem vyhrát,“ odpověděl. „Vím, jak jsem silný. Loňský rok pro mě byl náročný, ale nyní jsem znovu nabitý energií. Ta baterie je plná na 100 % a já jsem připravený bojovat o přední pozice.“

„Myslím, že společně s týmem nám to půjde dobře, protože mě velmi podporují. Lépe trénuji. Budu připraven bojovat o vítězství. Hlavním cílem je, být rychlý od začátku, bojovat o vedení v závodech, měl bych být nejlepším jezdcem Yamahy.“

„Domi (pozn. Aegerter) byl loni velmi rychlý, odvedl skvělou práci. To je důležité. Uvidíme, jaké to bude s novými pravidly a jak šampionát bude vypadat,“ pokračoval Baldassarri, který zmínil i nedávné úspěchy Dominique Aegertera, který přišel z kategorie Moto2 a ve WSSP loni s motocyklem Yamaha získal titul mistra světa.

Lorenzo Baldassarri vstupuje do týmu, který v posledních třech letech získal dva mistrovské tituly. V roce 2019 slavil v týmu Evan Bros. titul Randy Krummenacher, o rok později se z vítězství v šampionátu s tímto týmem radoval Andrea Locatelli, oba bývalí jezdci Grand Prix.

O tom, jaké to je, vstoupit do týmu, který má za sebou řadu úspěchů, Baldassarri odpovídal pro web WSBK.

„Začali jsme pracovat v Jerezu. Do toho, co dělají, vkládají hromadu vášně, a to je důležité, protože tuhle vášeň sdílíme. Budeme na to tlačit v každém závodě, v každém tréninku. Je to, jako když jdete do práce. Pokud odvádíte svou práci a vstáváte každé ráno s vášní, tak vždy dostanete 100 %,“ odpověděl.

Sezonou 2022 se v kategorii supersport mění pravidla a do šampionátu vstupují značky Ducati a Triumph, navíc MV Agusta bude mít novou verzi svého motocyklu. Očekává se tedy, že konkurence bude letos velká.

„Pro mě bude rok 2022 po příchodu z Moto2 novou výzvou. Bude to pro nás s týmem Evan Bros. a Yamahou zajímavá sezona. Myslím, že to bude skvělá spolupráce. Také myslím, že to bude zajímavé z hlediska šampionátu, protože přichází několik nových jezdců z Moto2, a také, protože jsou tu nová pravidla. Je to jako nová kategorie. Opravdu myslím, že to bude zajímavé,“ dodal na závěr.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »