Jílková a Haub odvážejí poháry i z druhého víkendu GT Winter Series

Jílková a Haub odvážejí poháry i z druhého víkendu GT Winter Series

 
  

Na českoamerickou posádku čekala tento víkend nová výzva v podobě portugalského okruhu Estoril. Dělo se tak v rámci druhého víkendu GT Winter Series.


Jak je již zvykem, tak se během víkendu odjely celkem tři závody, přičemž dva byly sprintové a jeden vytrvalostní.

Do prvního startovala ze druhé pozici v kategorii GT4 Gabriela Jílková, která na druhém místě i skončila.

„Okruh v Estorilu je hodně náročný, ale zároveň velmi zábavný. Start závodu pro mě nebyl snadný, jelikož se jedná o multi-class šampionát, a je zde hodně různých vozů. Kvůli těm pomalejším jsem měla problém se držet vedoucího jezdce, ale přesto jsem pohodlně dokázala dokončit na druhém místě.

Náš zimní program s novým týmem ZVO Racing zatím jede podle plánu, takže jsem velmi spokojená.”

Týmový kolega Robert Haub startoval do druhého závodu, ale po startu udělal chybu, která ho stála hodně pozic. Americký závodník tak musel hodně dotahovat.

„Můj start byl dost dobrý, možná nejlepší v kariéře. Poté jsem ale bohužel šel do hodin, což mě stálo všechny získané pozice. Na trati byl také dlouho Safety Car, takže jsem neměl tolik času na dojetí ostatních. Přesto jsem byl schopen v kategorii GT4 získat třetí místo, a také hodně důležitých zkušeností.”

Ve vytrvalostním závodě skončilo jezdecké duo také na druhé pozici. Pro Jílkovou s Haubem se jedná především o přípravu na letošní šampionát ADAC GT4 Germany, kde budou taktéž startovat s týmem ZVO Racing.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »