Formule 3 ve Španělsku: Dramatické nehody a tři noví vítězové

Formule 3 ve Španělsku: Dramatické nehody a tři noví vítězové

 
  

Letošní sezona formule 3 začala závodním víkendem na okruhu v Barceloně pod hlavičkou formule 1. Ve všech třech závodech stáli na pódiu jíní jezdci, všichni 3 vítězové stáli na nejvyšším stupínku poprvé.


V prvním sprintovém závodě tohoto víkendu zvítězil Aleksandr Smolyar, Ruský závodník, který jezdí pro tým ART již druhým rokem, stál na prvním stupínku ve formuli 3 poprvé. Druhý byl Clement Novalak a třetí Caio Collet, od kterého se v letošní sezoně očekává hodně, jakožto loňského více mistra Formule Renault Eurocup. 

Druhý sobotní sprintový závod byl nejnapínavější ze všech závodů. Hned v prvním kole kolidoval Aleksandr Smolyar s Loganem Sargeantem a na trať vyjel safety car. O vedení v závodě se přel David Schumacher s Enzem Fittipaldim, bohužel jako důsledek tohoto boje skončil Schumacher v kačírku a Fittipaldi měl náhle po té technické potíže, tudíž ani jeden z nich nedojel závod. Těsně před koncem závodu bojoval o první místo Matteo Nannini s Dennisem Haugerem, ale i tito dva spolu nakonec kolidovali. Výhru v druhém sprintu si nakonec připsal jezdec Premy Olli Caldwell, na druhé místo dojel Victor Martins, junior Alpinu a loňský šampion Formule Renault Eurocup, a na třetím místě byl Frederik Vesti. Juan Manuel Correa dokončil závod na krásném desátém místě, v jeho druhém závodě po 20 měsíční přestávce po tragické havárii ve Spa 2019. 

Třetí závod vyhrál Dennis Hauger, také člen týmu Prema. Dennis vyhrál páteční trénink, vyhrál kvalifikaci, nedělní závod vedl již od prvního kola a také ho vyhrál. Na druhém místě skončil Jack Doohan, stejně jako Hauger člen juniorské akademie Red Bullu, a na třetím Matteo Nannini. Matteo Nannini letos soutěží ve formuli 2 a 3 současně, díky novému víkendovému formátu, kde tyto dva šampionáty jezdí odděleně. V tomto závodě také bodoval český zástupce Roman Staněk, který se dostal na desátou příčku, těsně před jednoho ze sobotních vítězů, Aleksandra Smolyara. 

Po prvním kole tedy vede šampionát Dennis Hauger s Olli Caldwellem těsně v patách.  Třetí jezdec Premy, Arthur Leclerc, je prozatím na místě dvacátém kvůli tomu, že ani v jednom závodě nebodoval, po nepovedené kvalifikaci a defektu pneumatiky v prvním závodě. Clement Novalak, Victor Martins a Jack Doohan prozatím dotváří top 5 míst v průběžném pořadí šampionátu.  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »