Dokáže Sebastian Vettel vyhrávat závody?

Dokáže Sebastian Vettel vyhrávat závody?

 
  

Jedna ze zásadních otázek před letošní sezonou formule 1. Odpověď se pochopitelně dozvíme v průběhu následujících měsíců, ale pojďme se zamyslet, jak by to mohlo být.


Odkoupením Force Indie Lawrancem Strollem se začal budovat nový tým, přestože to nebylo na první pohled patrné. Ze skromné stáje se vytvořil Racing Point, který i přes drobnou krizi v úvodu, začal získávat pravidelné body.

Racing Point v pozdějších fázích získával stupně vítězů, přičemž celý příběh růžového týmu vyvrcholil v GP Sachíru 2020, kde zvítězil Sergio Pérez a kolega Lance Stroll dokončil třetí.

I když se původně hovořilo o tom, že Lawrence Stroll pouze kupuje místo pro svého syna, tak jasně ukazuje, že formule 1 je jeho láskou a chce zde něco dokázat. Odkoupením podílu v Astonu Martin jasně odhalil, co má v úmyslu – dostat značku do F1. To se povedlo a AM se vrací do “královny motorsportu” poprvé od roku 1960, přičemž působení zde bylo během necelých dvou let hodně, hodně skromné.

Tentokrát se ale vše mění, Aston Martin a Stroll jsou připraveni makat. Velké investice, najmutí nových inženýrů a příliv nové energie bude určitě stáj pohánět.

„O tomto dni jsem snil velmi dlouho. Vždy jsem byl chlapem, který se zajímal o auta, ale také jsem vždy miloval závody. Mým prvním snem bylo vlastnit tým formule 1. Mým druhým snem bylo získat významný podíl v Aston Martin Lagonda. Dnes jde o sloučení těchto dvou snů. Takže, jak říkám, dnes je vše o snech a ukazuje, že sny se skutečně mohou splnit v podobě našeho nového AMR21,” řekl při prezentace Stroll starší.

Na pozici hlavního jezdce si najali čtyřnásobného šampiona formule 1 Sebastiana Vettela, který mladému Lancovi bude pomáhat s budováním rychlosti. Nezapomínejme, že Lance Stroll je šampionem evropské formule 3, tudíž tempo v sobě určitě má.

Vettel se sice poslední dva roky hodně trápil, ale je vidět, že výkonnost a odhodlání neztratil. Němec klidně mohl skončit kariéru, přičemž to hodně z nás čekalo, ale to se nestalo. Čtyřnásobný mistr je připravený k poslednímu a velkému útoku ve formuli 1. Jeho role se nepatrně změní, jelikož bude muset vést celý tým, ale to u Ferrari ve svých úvodních letech už zažil. Po boku má rychlého mladíka, který ho bude nutit dostávat z vozu maximum. A zcela logicky chce Vettel všem a sobě dokázat, že čtyři tituly nemá jenom kvůli rychlému Red Bullu.

Potrženo, sečteno, Vettel a Aston Martin jsou na cestě za vítězstvím. Pravděpodobně by mohlo přijít i letos, jelikož Němec je i dobrý stratég, přičemž i jeho tým v minulosti předvedl několik skvělých manévrů. Pokud bude AM vysoko, bude to bavit i Lawrence Strolla a značku samotnou.

Vettel osobně si je jistý, že letos bude šance na celkové třetí místo pro tým, jelikož byl Racing Point už loni málem celkově třetí. Je jisté, že přijdou další investice a dost možná se stane z Astonu tým, který bude v roce 2022, po změně technických pravidel, bojovat o titul. Energie a odhodlání všech v týmu je cítit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »