„Kdyby volalo Ferrari, dejte mi vědět.” Po Laudově skvělém závodě v Monaku se tak stalo

„Kdyby volalo Ferrari, dejte mi vědět.” Po Laudově skvělém závodě v Monaku se tak stalo

 
  

Niki Lauda získal své tři tituly u týmu Ferrari a McLaren. I když ze začátku své kariéry bojoval často o přežití z pohledu financování, přišel zázrak, který mu zajistil skvělou budoucnost.


Rakouský pilot startoval ve svých prvních sezonách u týmu March, který ale nebyl zrovna špičkovým z pohledu vozu a zázemí.

„Auto bylo strašné. Já ani Ronnie Peterson jsme si to nemohli užít, jelikož auto bylo prostě špatné. A poté na konci sezony dokonce March uzavřel továrnu, protože měli velké finanční problémy. Max (Mosley) mi tehdy řekl, že další sezonu už nemohu jet,” řekl Lauda v dokumentu pro Sky Sports F1.

I když výsledky a finance nebyly dostatečné, přišel menší zázrak. Následoval rok u BRM, ale Lauda předvedl skvělý výkon během Velké ceny Monaka, kde jel se slabým vozem třetí. Pro poruchu ale nedokončil.

„V Salzburgu byla malá kancelář, kde byla i sekretářka mého bratrance. Měli jsme dohodu. Kdykoliv jsem odjel na závod, řekl jsem: Kdyby volali z Ferrari, dejte vědět. Jako vtip.

V pondělí jsem se vrátil z Monte Carla a ona řekla: Volali z Ferrari, tady je číslo. Zavolej jim. Já tam zavolal, vzal to Montezemolo, který byl členem managementu Ferrari. Říkal, že mám přijet, že mě chce vidět pan Ferrari.

Sedl jsem do vozu a dojel na místo, kde jsem se setkal s panem Ferrarim. Abych to zkrátil, pan Ferrari řekl: Chci, abys pro nás jezdil. Já jsem řekl: Dobře, ale já už podepsal včera s BRM. Nemyslím si, že bych mohl. A Ferrari mi na to řekl: Bez obav, já to zařídím. Já se s BRM nějak dohodnu, neřeš to. Řekl jsem mu: Fajn, a bylo podepsáno s Ferrari,” odhalil trojnásobný mistr světa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »