Diskvalifikovaný Mansell vyřadil Sennu z vedení. Pilot Ferrari dostal zákaz startu

Diskvalifikovaný Mansell vyřadil Sennu z vedení. Pilot Ferrari dostal zákaz startu

 
  

Nigel Mansell závodil dvě sezony pro legendární stáj Ferrari. Při prvním závodě za stáj z Maranella dokonce zvítězil, zbytek sezony ale tak slavný nebyl.


I když během sezony 1989 slavil Mansell za volantem Ferrari dvě vítězství, zbytek roku většinou končil červený monopost v plamenech. Během GP Portugalska se britský závodník postupně probojoval do čela závodu.

Kritický moment ale přišel během zastávek v boxech. Mansell byl moc rychlý a své mechaniky o pár metrů minul, proto zastavil a zacouval k nim. To ovšem pravidla nedovolovala, takže byl pilot Ferrari diskvalifikovaný.

Nicméně Mansell nadále pokračoval a rozhodl se bojovat se Sennou. Pravděpodobně kvůli obrovskému zapálení do souboje si britský závodník nevšiml černé vlajky, která značila vyloučení. Při pokusu předjet Sennu ale Mansell svého soupeře srazil a oba ze závodu odstoupili.

Pilot Ferrari dostal za prohřešek zákaz startu a Sennu tak v podstatě připravil o šanci na zisk titulu v sezoně 1989. Závod vyhrál jeho týmový kolega z Ferrari Gerhard Berger a překvapivou třetí pozici obsadil Stefan Johansson s Onyxem. Britský mistr ze sezony 1992 nakonec získal vítězství v Portugalsku o rok později v barvách Ferrari.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »