Bitva o titul v GT4 Germany je pouze mezi dvěma vozy

Bitva o titul v GT4 Germany je pouze mezi dvěma vozy

 
  

Poslední závodní víkend ADAC GT4 Germany bude již tento měsíc na Hockenheimu. V průběžném pořadí zatím vede uznávané duo Piana a Schrey z týmu Hofor Racing by Bonk Motorsport. Avšak pouhých 17 bodů za nimi jsou Finn Zulauf a český závodník Josef Knopp. O titulu tedy bude rozhodnuto až při posledním víkendu.


Zatímco série míří do svého posledního kola na ikonickém Hockenheimringu od 18. do 20. října, všechny oči budou upřeny na jezdce, kteří jsou stále v honbě za vytouženým šampionátem. Celkově se jedná o dvě posádky, které stále mají matematickou šanci na titul.

O vedení šampionátu se aktuálně dělí Michael Schrey a Gabriele Piana, kteří se svým Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M4 GT4 nasbírali 181 bodů. Jejich sezóna byla velmi konsistentní, s několika umístění na stupních vítězů, včetně pěti klíčových vítězství.

Jejich nejbližší rivalové, Finn Zulauf a Josef Knopp z AVIA W&S Motorsport jsou však se 164 body pouze o 17 bodů pozadu. Zulauf a Knopp byli impozantními konkurenty, zejména ve druhé polovině sezóny, která zahrnovala působivé vítězství na Norisringu a Red Bull Ringu. Jejich Porsche 718 Cayman GT4 předvedlo skvělé tempo a dokázali, že dokážou zvládnout tlak bojů o mistrovský titul​. Jednalo by se tak o první titul u obou jezdců.

Ačkoli boj o mistrovství je primárně mezi posádkami Schrey/Piana a Zulauf/Knopp, několik dalších jezdců podalo v této sezóně vynikající výkony. Marc de Fulgencio a Enzo Joulié se svým BWT Mücke Motorsport Mercedes-AMG GT4 soustavně bojovali s lídry a několikrát se dostali na podium, i když několik technických problémů a penalizací bránilo jejich snaze o titul​.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »