Wittmann vyhrál po dvou letech závod DTM, startoval čtrnáctý

Wittmann vyhrál po dvou letech závod DTM, startoval čtrnáctý

 
  

Marco Wittmann byl blízko vítězství hned na úvod sezony na Oscherslebenu, kde skvělou strategií vedl až do posledního kola závodu. Bohužel mu tehdy ale došlo palivo a cíl neviděl. Tentokrát se vše otočilo.


Němec slavil poslední triumf na konci sezony 2022 na domácím Hockenheimringu. Loni měl nejhorší sezonu v DTM, ale letos se zdá vše mnohem lepší.

„Jsem samozřejmě šťastný. Jaký skvělý závod! Dnes ráno jsme ještě byli v Le Mans a teď jsme vyhráli tady v Zandvoortu ze 14. místa. Úžasný příběh! Když startujete z P14, nečekáte, že půjdete až na první místo,” říká Wittmann.

„Věděli jsme už včera, že máme silné tempo a samozřejmě jsme doufali, že to dokážeme zopakovat. Ale že to tak dobře dopadlo! Už v úvodní fázi jsem získal pět pozic. S Mirkem to byl také skvělý souboj s několika doteky. Moje auto bylo trochu poškozené. Kvůli silnému kouři jsem si osobně nemyslel, že bychom mohli závod dokončit. Levá zadní pneumatika byla hodně poškozena. V podstatě jsem každé kolo čekal, až nám praskne pneumatika. Naštěstí upadl kus zadního nárazníku, což nám umožnilo závod dokončit. Je to neuvěřitelné.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »