Rast přivezl BMW první podium letošní sezony

Rast přivezl BMW první podium letošní sezony

 
  

René Rast letos zatím neprožívá dobrou sezonu v DTM, což bylo způsobeno také nevhodným BOP pro mnichovskou automobilku. V Zandvoortu si ale spravil chuť.


Němec měl před tímto víkendem nejlépe šesté místo z druhého závodu na Lausitzringu, ale v Holandsku to bylo mnohem lepší.

V prvním závodě skončil na druhé pozici, což bylo pro BMW první umístění na stupních vítězů v letošní sezoně.

„Byl to trochu víkend, který omezoval škody. Nejprve jsme získali první pódium v ​​sezóně, když jsme po startu ze sedmého místa získali druhé místo, takže jsem měl z umístění na stupních vítězů přirozeně radost. Byl to také dobrý bodový zisk. Dnes jsme věděli, že to z posledního místa bude těžké. Ale přesto z toho vzešlo sedmé místo. To je pro šampionát dobré. Plus první výhra týmu – jsem rád za kluky, že mohou po dřině trochu slavit,” řekl Rast.

Zandvoort (NED), 07-09 June 2024. DTM, ADAC, Circuit Park Zandvoort, Round 3, René Rast, #33 BMW M4 GT3, Schubert Motorsport, RoboMarkets, DTM, Sheldon van der Linde, #31 BMW M4 GT3, Schubert Motorsport, Shell, DTM

Pilot, stejně jako všichni od BMW, měl tento víkend dvojité povinnosti. Kromě závodů DTM se chystá na Le Mans, kde i v neděli ráno před startem DTM testoval s Hypercarem BMW pro FIA WEC.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »