24H Le Mans: Startovní listina

24H Le Mans: Startovní listina

 
  

Startovní listina pro největší vytrvalostní závod v Le Mans byla zveřejněna už dříve tento rok, i přesto však proběhlo několik změn. Mike Conway utrpěl zranení kvůli kterému nemůže startovat, nahradí jej José Maria Lopéz, který minulý rok v Toyotě závodil. Do závodu bude startovat celkem 62 aut.


Hypercars

Standartní posádky WEC se pro Le Mans v kategorii Hypercars nemění, kromě již zmíněné Toyoty. Mike Conway kvůli několika zlomeným žebrům a zlomení klíční kosti bude nahrazen Josém Mariou Lopézem.

Cadillac, Porsche, Lamborhini budou mít také extra vozy, z amerického šampionátu IMSA, které budou startovat jako hosti v Le Mans. Dva vozy Cadillac, s čísly #3 a #311, každý pod jiným týmem. Ve voze #3 pojede Sebastien Bourdais, Renger van der Zande a legendy IndyCaru, Scott Dixon. Ve druhém voze, tedy #311 bude Luis Felipe Derani, Jack Aitken a Felipe Drugovich, který bude debutovat jak ve voze Cadillac tak v samotném Le Mans.

Porsche Penske přidalo svůj vůz i posádku z amerického šampionátu IMSA, tedy Porsche #4 s posádkou Mathieu Jaminet, Felipe Nasr a Nick Tandy. Podobně tak učinilo Lamborghini, které přivezlo vůz #19 s Romainem Grosjeanem, Andreou Caldarellim a Matteem Cairollim za volantem.

Dohromady pojede v kategorii 23 vozů, tedz 19 z WEC a 4 hostující starty.

LMP2

Kategorie LMP2 letos nezávodí ve WEC, tudíž vozy i posádky jsou letos z ELMS (European Le Mans Series). Jelikož spousta jedzců jezdí jak v Hypercars ve WEC tak v LMP2 v ELMS, spousta posádek není indentická těm v ELMS. Dohromady pojede 16 vozů LMP2, z toho 8 PRO-AM.

GT3

Kategorie GT3 uvítá 5 hostujících startů. Tedy kromě standartního roštu z WEC přibude Ford Mustang týmu Proton, Ferrari týmu JMW, McLaren od Inceptionu, Ferrari od GR Racing a Ferrari týmu Spirit of Race.

Za Josého Mariu Lopéze pojede v Lexusu týmu Akkodis britský jezdec Jack Hawksworth.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »