Gounon nahrazuje Habsburga pro závod WEC v Imole

Gounon nahrazuje Habsburga pro závod WEC v Imole

 
  

Jules Gounon absolvuje svůj debut v šampionátu FIA World Endurance Championship s Hypercarem Alpinu o tomto víkendu v 6hodinovém závodě v Imole, kde bude zastupovat zraněného Ferdinanda Habsburga.


Gounon, oficiální rezervní jezdec Alpinu ve WEC, byl povolán, aby nahradil Habsburga poté, co Rakušan utrpěl zlomeninu bederních obratlů při havárii při testování v Aragonu. Pro Gounona to bude první soutěžní výjezd s prototypem.

Devětadvacetiletý závodník měl původně jet za Climax Racing ve Fanatec GT World Challenge Asia v zahajovacím závodem sezóny v Sepangu, ale v pondělí bylo potvrzeno, že tam ho nahradí Ralf Aron.

„Ferdinand bude v našich myslích,” řekl šéf týmu Alpine, Philippe Sinault. „Je to tvrdá rána, ale to patří k životu týmu a vše je připraveno k tomu, aby byl s námi díky moderním komunikačním metodám.

Rozhodli jsme se nahradit ho Julesem pro Imolu. Nikdy není snadné debutovat v takovém kontextu, ale Jules byl vybrán a podepsán, aby zastal tuto roli, i když jsme si nikdy nepředstavovali, že se to stane takhle brzy.

Je v zásadě připraven, ale stále se má co učit, i když už prokázal své mistrovství v několika aspektech, vzhledem k jeho rekordům v GT.

Jeho přípravu jsme zdokonalili během našich posledních testů s jeho šesti týmovými kolegy a poté v simulátoru, abychom ho připravili na všechny naše procesy.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »