FIA WEC míří na televizní stanici SPORTY TV

FIA WEC míří na televizní stanici SPORTY TV

 
  

Celosvětově populární šampionát vytrvalostních automobilových závodů FIA WEC míří na televizní stanici SPORTY TV. Již tuto neděli diváci naladí šestihodinový maraton v Imole, těšit se mohou na Rossiho i na komentátorské eso Jiřího Koštu.


Televizní stanice SPORTY TV nabídne svým divákům další silný sportovní zážitek.  Od 21. dubna budou moci pravidelně sledovat mezinárodní šampionát vytrvalostních automobilových závodů FIA WEC, který bezpochyby patří k vrcholům světového motorsportu. V závodech s mnohaletou tradicí startují mimo jiné bývalí piloti F1, včetně syna Michaela Schumachera a hvězdy MotoGP Valentina Rossiho, který má letos premiéru v šampionátu s vozem BMW M4 GT3 týmu WRT. Na okruhu se jako divák objeví také čtyřnásobný šampion Formule 1 Sebastian Vettel, jenž testoval před pár týdny s Porsche.

První závod na SPORTY TV startuje již tuto neděli ve 12:45. „Z pohledu našeho vysílání se jedná zatím o nejprestižnější akvizaci ve smyslu celosvětového významu daného produktu. Popularita a sportovní úroveň vytrvalostního šampionátu v posledních letech razantně narůstá a my jsme rádi, že se nám podařilo získat vysílací práva. Chystáme se dát seriálu FIA WEC náležitou a komplexní péči,“ vysvětluje šéfredaktor SPORTY TV Jiří Kalemba s tím, že se kromě závodů samotných televize pokusí v maximální míře odvysílat také přenosy z kvalifikací. „K tomu přidáme i padesátiminutové sestřihy v řádu několika dnů po závodech a vlastní diskuzní studiové pořady.“ Zahálet se podle Kalemby nebude ani na sociálních sítích, kde SPORTY TV plánuje představovat jednotlivé okruhy, jezdce nebo vývoj šampionátu tak, aby diváci dostávali úplný informační servis a zároveň se o tomto sportu dozvěděli více. „V neposlední řadě mě těší, že jsme spojili síly s komentátorských profíkem Jiřím Koštou, který celému projektu dodá erudici a kredibilitu,“ dodává.

Nejen pro SPORTY TV, ale i pro známého českého komentátora a odborníka na motoristický sport se bude jednat o premiéru s FIA WEC. „Nemohu se dočkat, jelikož jsem byl svědkem vytrvalostních závodů už mnohokrát naživo a několik pilotů ze šampionátu znám osobně. Bude to tak pro mě čest a výsada předat fanouškům své poznatky a nadšení,“ vysvětluje Jiří Košta. Společně s Jiřím Kalembou a celou televizí má za cíl dát tomuto projektu maximum a ukázat fanouškům svět motorsportu trochu jinak, než byli zvyklí. „Náš tým pracuje na tom, aby byl projekt FIA WEC vrcholem televizního vysílání,“ dodává. Jednou z přidaných hodnot je fakt, že závodové víkendy bude ze studia komentovat s Daliborem Gondíkem, který je podle něj skutečným „Petrolheadem“. „Dalibor má velký přehled v motorsportu a věřím, že přinese fanouškům mnoho zajímavých poznatků a příběhů,“ uzavírá Košta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »