Vettel nevylučuje start ve 24H Le Mans s Porsche

Vettel nevylučuje start ve 24H Le Mans s Porsche

 
  

Sebastian Vettel odešel z F1 na konci sezony v roce 2022 a uzavřel úspěšnou 16letou kariéru, během níž získal 57 pole position a 122 umístění na stupních vítězů, včetně 53 vítězství v závodech.


„Byl jsem zvědavý, jak se tyto vozy chovají, a to byl důvod testu. Byl to velmi pěkný zážitek, moc jsem si to užil, hodně jsem se bavil. Teď se musím zamyslet a rozhodnout se a rozhodnout se, co bych možná chtěl dělat v rámci závodění v budoucnu. Ale ještě nevím.”

Když v červenci 2022 oznámil svůj odchod do důchodu, Němec vysvětlil: „Moje cíle se posunuly od vyhrávání závodů a bojů o šampionáty k tomu, abych viděl, jak mé děti rostou, předávají mé hodnoty, pomáhám jim vstát, když padají, naslouchám jim, když mě potřebují.”

Vettel se proto od svého odchodu z F1 nezúčastnil žádných soutěžních závodů, i když se předpokládá, že v loňském roce předběžně jednal se zákaznickou stájí Porsche Jota pro program WEC.

Porsche nyní přihlásí na Circuit de la Sarthe třetí tovární vůz, aby zvýšilo své šance, když získalo pole position, vítězství a dvojnásobné umístění na stupních vítězů v úvodním kole sezóny 2024 WEC v Kataru začátkem tohoto měsíce.

Porsche již dříve uvedlo, že použije svou soupisku IMSA SportsCar Championship k doplnění sestavy pro svůj třetí start v Le Mans, takže Nick Tandy, Felipe Nasr a Dane Cameron budou jedinými jezdci, kteří budou sdílet vůz číslo 4 vedle Mathieua. Jaminet, který již byl nominován německým konstruktérem na seznam přihlášených.

Porsche plánovalo oznámit kompletní sestavu buď koncem března nebo začátkem dubna, ale po Vettelově úspěšném testu ve Španělsku mohlo svůj postoj změnit.

S tím, jak se potenciální debut v Le Mans stává důvěryhodnějším, byl Vettel dotázán, zda by si během těchto 24 hodin ve svém voze dal drink Perple. „Pokud se rozhodnu… řeknu vám co, bylo to v sáčku s pitím, když jsem testoval auto!” odpověděl. „Takže ano, pokud bych měl závodit v Le Mans, 100% to tam bude, protože to je přesně to, co bych potřeboval v závodě, kde sedíte v autě velmi dlouho.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »