Mercedes představil své tovární piloty pro rok 2024

Mercedes představil své tovární piloty pro rok 2024

 
  

Mercedes AMG Motorsport představil své tovární jezdce pro letošní sezonu. Celkových 19 pilotů bude reprezentovat Mercedes s tovární podporou. Sestavy se však od loňské sezony příliš nemění.


Přesvědčivá sestava Mercedes AMG Motorsport byla rozšířena ze 17 na 19 jezdců z jedenácti různých zemí. Skládá se z devíti „performance” jezdců, pěti „juniorských” jezdců a doplňuje je pět „expertů”, kteří budou soutěžit ve vybraných závodech. Testovacím a vývojovým jezdcem zůstává bývalý pilot DTM Thomas Jäger.

Zcela novým přírůstkem do sestavy je juniorský jezdec Frank Bird, který přesvědčil během loňského AMG Young Driver Testu ve Valencii a jeho závodní účasti v Intercontinental GT Challenge v Abu Dhabi, která z toho vyplynula. Kromě toho byli Felipe Fraga, David Reynolds a především Daniel Juncadella povýšeni na expertní status.

Sportovní týmy zákazníků Mercedes-AMG budou mimo jiné závodit v následujících globálních závodech: 24hodinové klasiky na Nürburgringu a Spa-Francorchamps, GT World Challenge, Intercontinental GT Challenge, DTM, IMSA, seriál vytrvalostních závodů na Nürburgring, Asian Le Mans Series (ALMS), 24H Series a FIA GT World Cup v Macau.

Letošními „experty” tedy jsou: Felipe Fraga, David Reynolds, Daniel Juncadella, Adam Christoudoulou a Daniel Morad.

„Junioři” se skládají z Ralfa Arona, Franka Birda, Jordana Lovea, Jusufa Owegy a Davida Schumachera.

Klasickými „perfomance” piloty nadále zůstavají Lucas Auer, Philip Ellis, Maro Engel, Maxi Götz, Jules Gounon, Mik Grenier, Fabian Schiller, Luca Stolz a nově byl mezi ně z juniorů povýšen i Arjun Maini.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »