Nicki Thiim se vrací do DTM, jeho kolegou bude u SSR Performance Mirko Bortolotti

Nicki Thiim se vrací do DTM, jeho kolegou bude u SSR Performance Mirko Bortolotti

 
  

SSR Performance oznámilo, že se v sezóně 2024 DTM spojí s Italem Mirkem Bortolotti a Dánskem Nickim Thiimem. Tým bude provozovat dvě Lamborghini Huracan GT3 EVO2.


Bortolotti skončil na druhém místě v letošním šampionátu společně s SSR Performance. Vyhrál tři závody – stejný počet jako pozdější šampion Thomas Preining. Bortolottiho nový týmový kolega Thiim také přichází do série s dobrou pověstí. Společně s Astonem Martinem dvakrát vyhrál třídu GTE-Pro mistrovství světa vytrvalostních závodů FIA a také se prosadil na scéně GT3.

Thiim jde ve stopách svého otce Kurta, který vyhrál DTM v roce 1986 a může se ohlédnout za dlouhou a úspěšnou kariérou v motorsportu v různých sériích. Německá veřejnost „Team Thiim“ miluje. Thiim se svým rudým plnovousem a typickým skandinávským vzhledem vyrostl v Německu a dlouhou dobu žije v regionu Severní Porýní-Vestfálsko. Pilot závodil v DTM na sklonku sezony 2022 s týmem T3 Motorsport předtím, než šla stáj do insolvence.

„Jsem nadšený z této silné sestavy jezdců! Chceme v příští sezóně bojovat o titul a vyhrát týmový šampionát s Mirkem a Nickim,“ říká majitel týmu SSR Performance Stefan Schlund.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »