Jenson Button pojede Le Mans s Porsche

Jenson Button pojede Le Mans s Porsche

 
  

Jenson Button se vrací do WEC. Příští rok pojede v Hypercaru Porsche týmu Jota Sport. Chybět nebude ani 24H Le Mans. Mistr světa F1 z roku 2009 bude sdílet Porsche 963 s Oliverem Rasmussenem a Philem Hansonem.


Jenson Button se vrátí do FIA World Endurance Championship a připojí se k sestavě Hypercar Hertz Team JOTA spolu s Oliverem Rasmussenem a Philem Hansonem.

Mistr světa formule 1 z roku 2009 usedne za volant Porsche 963 s číslem 38 pro osmikolový šampionát, který odstartuje 2. března 1812 km Kataru. Pro Buttona to znamená návrat k závodům WEC, kde naposledy závodil v během sezóny 2018-19 se SMP Racing.

Button bude závodit dokonce se dvěma různými vozy LMDh, protože se nejprve připojí k Wayne Taylor Racing s Andretti Autosport, aby v lednu v Daytoně pilotoval jeho Acura ARX-06 v Rolex 24.

„Jsem nadšený, že mohu závodit s Hertz Teamem JOTA ve WEC v roce 2024 spolu se svými týmovými kolegy Oliverem Rasmussenem a Philem Hansonem,“ řekl Button.

„Oba už mají hodně zkušeností s vytrvalostními závody a to je klíčové. Vytrvalostní závody jsou o týmové práci a neexistuje lepší tým než Hertz Team JOTA, který by se postavil velkým výrobcům Hypercars.

Už se těším na první závod v Kataru, ale také vím, že je potřeba udělat hodně práce, abychom dorazili připraveni.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »