Christian Engelhart bude závodit v DTM pro GRT

Christian Engelhart bude závodit v DTM pro GRT

 
  

GRT Grasser Racing Team plánuje v nadcházející sezóně znovu startovat v DTM – a hodlá tak učinit s Christianem Engelhartem za volantem. Šestatřicetiletý jezdec se příští rok vrací do týmu továrních jezdců Lamborghini a zaujme své místo v kokpitu Huracánu GT3 Evo2.


„Domluvit se na celou sezónu DTM s GRT z pozice továrního jezdce Lamborghini Squadra Corse je velmi emotivní a jsem na to velmi hrdý. Rád bych poděkoval Gottfriedovi, Lamborghini a všem partnerům za důvěru, kterou do mě vložili. Společně uděláme vše pro to, abychom dosáhli co největšího úspěchu. Už se nemůžu dočkat, až začnu,“ říká Engelhart.

Zkušený závodník byl součástí sestavy GRT při finále sezóny 2023 v Hockenheimu, když v sobotním závodě skončil třetí v nablýskaném zlatém Lamborghini.

Kombinace Engelhart a GRT se v minulosti ukázala jako mimořádně úspěšná. Muž ze Starnbergu startoval za tým ze St. Margarethen ve Štýrsku v letech 2016 až 2019 a během této doby si připsal celkem 14 vítězství v závodech, včetně vítězství ve třídě GTD na 24h Daytona v roce 2019.

„Christian se s námi může ohlédnout za dlouhou historií a vždy byl součástí rodiny GRT. Po návratu na nás okamžitě znovu zapůsobil svými kvalitami, kterých jsme si vždy vážili,“ říká Gottfried Grasser.

„Od té chvíle bylo cílem vždy ho vidět v jednom z našich vozů na celou sezónu příští rok. V posledních týdnech jsme udělali maximum pro to, abychom připravili program s Christianem, a jsme nesmírně šťastní, že to vyšlo.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »