Nyck de Vries bude jezdit s Toyotou ve WEC

Nyck de Vries bude jezdit s Toyotou ve WEC

 
  

Letošní nováček ve formuli 1, který byl však propuštěn v půlce sezony, se kromě návratu do formule E v příští sezoně, spojí i s Toyotou ve WEC. De Vries již působil jako rezervní jezdec Toyoty v letech 2020-2022, v roce 2022 dokonce odjel 24h v Le Mans.


Nyck de Vries podepsal smlouvu s Toyotou, že bude jezdit v její sestavě Hypercarů ve WEC v sezoně 2024.

De Vries, který po Velké ceně Británie přišel o místo v AlphaTauri ve formuli 1, nahradí Josého Maria Lopezová na stroji č. 7, dvojnásobného šampiona a vítěze Le Mans. Lopez se přesouvá do programu Lexus GT3.

Další dva jezdci v Hypercaru číslo 7 budou, i nadále, Kamui Kobayashi a Mike Conway. Posádka vozu #8 zůstane beze změny s Ryem Hirakawou, Brendonem Hartleym a Sebastienem Buemim.

Kromě svých nově oznámených závazků ve WEC se de Vries také vrátí do Formule E s Mahindra Racing. V sezóně 2019/20 a 2021/22 závodil za Mercedes, de kterým dokonce vyhrál titul.

„Jsem velmi nadšený, že se vracím k vytrvalostním závodům, zejména s Toyota Gazoo Racing,” řekl de Vries. „Vytrvalostní závody jsou něco, co mě vždy bavilo, a je to v současnosti disciplína s neuvěřitelnou dynamikou.

Několik let jsem byl s týmem v jiné roli, ale nikdy jsem nedostal příležitost závodit, takže je skvělé, že nyní nadešel čas, a chci poděkovat týmu za jejich neustálou podporu a důvěru ve mě.

Velmi se těším, až budu sdílet auto #7 s Mikem a Kamuim. Oba jsou velmi talentovaní jezdci, kteří toho dosáhli hodně, a jsem si jistý, že vytvoříme skvělý tým.”  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »