Aston Martin Hypercar pojede v Le Mans!

Aston Martin Hypercar pojede v Le Mans!

 
  

Britská automobilka se přihlásí do šampionátů WEC i IMSA. S oživeným projektem Aston Martin Valkyrie bude závodit americký závodní tým Heart of Racing.


Závodění ve WEC bylo vždy součástí plánu pro Aston Martin Valkyrie. Ale rané pokusy připravit jej pro navrhovanou třídu vytrvalostních závodů LMDh byly přerušeny v roce 2020 krátce poté, co Lawrence Stroll převzal podíl automobilky.

Jeho vlastnictví tehdejšího týmu Racing Point F1, nyní Aston Martin Racing, fakticky ukončilo původní plány na Hypercar Valkyrie, která by měla být vyvinuta společně s konkurenty ve formuli 1 Red Bull Racing.

V roce 2021 přišlo oznámení, že Aston Martin stále plánuje vůt Valkyrie a nyní, po dlouhém čekání, společnost potvrdila, že Hypercar bude mít šanci získat slávu v Le Mans.

Počínaje rokem 2025 bude Valkyrie soutěžit ve stále přeplněnější třídě Hypercar jak ve ​​World Endurance Championship, tak v americkém šampionátu IMSA. Přihlášky do obou sérií povede americký tým Heart of Racing, přičemž do každého kola obou šampionátů vstoupí alespoň jeden vůz. To znamená, že kromě 24h v Le Mans bude Valkyrie závodit také v 24h v Daytoně.

„Kromě naší přítomnosti ve světovém šampionátu formule 1, návrat Astonu Martina na vrchol vytrvalostních závodů umožní vybudovat hlubší spojení s našimi zákazníky a komunitou, z nichž mnozí našli svou vášeň pro značku v naší úspěšné minulosti v Le Mans.

Rád bych poděkoval Gabe Newellovi a Heart of Racing za partnerství s Aston Martinem na tomto programu a těším se na spolupráci s ním a týmem, protože naším cílem je úspěch v největším vytrvalostním závodě ze všech,” řekl Lawrence Stroll, který v minulosti projekt pozastavil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »