Ženy, které závodily ve 24H Spa: Lilou Wadoux skončila na šestém místě

Ženy, které závodily ve 24H Spa: Lilou Wadoux skončila na šestém místě

 
  

V letošním 24 hodinovém závodě ve Spa závodilo celkem 7 žen, což je nejvíce za posledních několik let. Kromě posádky Iron Dames, kterou tvoří pouze ženy, účinkovaly v závodě i Reema Juffali, Lilou Wadoux a Samantha Tan. Nejlépe z nich se umístila Lilou Wadoux se svým šestým místem ve třídě. 


Iron Dames

Úřadující šampionky zlatého poháru Iron Dames měly skvělou kvalifikaci, ale v úvodní hodině závodu se propadly v pořadí. Po silném dvojitém stintu pro Švýcarku Rahel Frey přivedl sytě růžové Lamborghini zpět do první desítky bronzového poháru. Bohužel pro Iron Dames závod skončil po sedmé hodině závodu nehodou Doriane Pin na výjezdu z Blanchimont.

Reema Juffali

Theeba Motorsport, tým, který Reema minulý rok založila jakožto první ženská závodnice ze Saudské Arábie, neměl tak dobrou kvalifikaci. Nešťastná červená vlajka v kvalifikaci zanechala saúdský tým na konci pole, ale díky solidním stintům se tým zotavoval směrem k první desítce ve třídě. Noční nehoda bez jejich vlastního zavinění bohužel donutila tým odstoupit ze závodu.

Samantha Tan

Samantha Tan měla při své druhé účasti v největším závodě GT3 na světě také problémový start. Zatímco na startu byl Isaac Tutumlu Lopez na velmi slibném čtvrtém místě, dostal se do hodin a tým dostal dvě penalizace za limity trati. To sesadilo ST Racing Rinaldi Ferrari ze čtvrtého na deváté místo. Pozdeji byl Miller byl bohužel zapojen do kontaktu s více auty, který stál kanadský tým přes 50 kol.

Lilou Wadoux 

Při svém debutu v GTWC se Lilou Wadoux dokázala vzpamatovat z těžkého startu pro #52 AF Corse Ferrari, které sdílela s Andreou Bertolinim, Jefem Machielsem a Louisem Machielsem. Vůz také dostal penalizaci za limity na trati, ale pak se během druhých šesti hodin neustále prosazoval v pořadí. Wadoux předváděla extrémně konzistentní tempo a těsně před polovinou závodu obsadila desáté místo v Bronzovém poháru. Znovu tedy ukázala, jak silnou jezdkyní je. Závod skončila na 6. místě ve své kategorii. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »